Cv pomp schakelt niet uit tijdens opwarmen

Spitfire

  • #1
Hallo,

ik heb een intergas HR 28 ketel (het voorlaatste model) die terug kan moduleren naar ongeveer 9 kw. In mijn woonkamer hangt een radiator van 1,8 kw en een honeywell modulerende thermostaat. Tijdens het opwarmen slaat de ketel af en toe uit, maar de pomp blijft continue draaien, daarbij het hete water weer uit de radiator pompend. Dit vertraagt het opwarmen.

Weet iemand van jullie hoe ik dit probleem kan oplossen?

groeten
Leon
 

Fiesiekus

  • #2
Is geen probleem. Die pomp heeft een nalooptijd en zorgt ervoor dat resterend warm water uit de ketel nog in het systeem circuleert. Pas als de pomp continu draait als de ketel al lang afgeslagen is, is er een probleem.
 

Spitfire

  • #3
Behalve dat de radiator koud wordt? Dat vertraagt toch, kun je me uitleggen wat er dan gebeurt, want ik heb de nadraaitijd al op 0 minuten ingesteld.

Leon
 

Fiesiekus

  • #4
Heb je dan totaal 1 radiator open staan? Waar meet (of voel) je dat koude water?
 

Spitfire

  • #5
Een radiator is dan aan. Tijdens de warmtevraag voel ik dat er lauw water in de radiator wordt gepompt.

Ik begrijp niet goed wanneer de vlam uit gaat, is dat wanneer de ketel temperatuur te warm wordt of meet het apparaat de retour?

Weet jij waar ik zulke info kan vinden?
 

Fiesiekus

  • #6
KAn je iets meer uitleg geven?

Welke Honeywell heb je hangen (uit types: I t/m V).
Hoe groot is je kamer?
Hoe lang duurt 't voordat ie warm is?
Hoe heet wordt de aanvoer (je spreekt over lauw water?).
 

Grashopper

  • #7
Kan dat de ketel in de antipendel stand komt. Hij kan dan de warmte niet kwijt en gaat uit. De pomp blijft wel draaien. Na een poosje probeert hij het weer. Hier zit meestal een vaste tijd tussen om te voorkomen dat het toestel continu aan/uit gaat.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #8
Dit is normaal. De warmtevraag van de modulerende thermostaat is kleiner dan 9kw. De ketel kan niet verder terugmoduleren en zal dus afwisselend aan en uitschakelen.

Er komt echter wel warmtevraag van de thermostaat en daarom blijft de pomp lopen. Dit is normaal en ook noodzakelijk om de temperaturen in het systeem te kunnen meten. Dit is noodzakelijk om de modulerende thermostaat de juiste aanvoertemperatuur te laten berekenen.

De aanvoertemperatuur wordt berekend aan de hand van onder andere de heersende kamertemperatuur en het verschil met de ingestelde kamertemperatuur. Ook de snelheid waarmee de kamertemperatuur stijgt heeft invloed. Kortom de temperatuur waarbij de ketel afslaat varieert.

Uw toestel werkt dus waarschijnlijk normaal. Het is overigens wel zo dat een modulerende ketel met een modulerende thermostaat vaak langer de tijd nodig hebben om de ruimte op temperatuur te krijgen ten opzichte van een ouderwetse aan/uit thermostaat. Dit in verband met het zo energiezuinig mogelijk stoken.
 

GvdB

  • #9
Is de installatie ingeregeld??
dit gebeurd vaak niet maar kan soms wel problemen verhelpen.
drukverschil regelaar plaatsen en de radiator afknijpen.
Gevolg: de radiator krijgt iets meer de tijd het water af te koelen en de ketel krijgt beter de gelegenheid de ideale stook temperatuur te handhaven door te pendelen.
Ook zal dit een positief effect hebben op het rendement van de ketel.
Kort samen gevat de installatie wordt rustiger.

Vr. Gr. GvdB
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #10
Uw ketel schakelt aan en uit aan de hand van de aanvoer temperatuur.

In uw verhaal zegt u dat u 1 radiator open heeft staan in de woonkomer, Is dit de enige???

Uw ketel zal idd steeds uit slaan en geeft waarschijnlijk dan een 1 aan in het service display ( is even een gok he) Dit houdt in dat de ketel is uitgegaan a.d.h. van de aanvoer temperatuur, en de ketel zal weer gaan branden wanneer deze temperatuur onder waarde X is gedaald.

Draai eens wat extra radiatoren open, dit zal een wereld van verschil geven.


Wanneer uw Modulerende kamerthermostaat minder dan 40 graden aanvoer water vraagt, zal de ketel NIET gaan branden, maar mogelijk WEL gaan pompen.
 

Spitfire

  • #11
Ben blij met zoveel antwoorden. Ik heb gisteren in de kruipruimte een kogelkraan in de leiding van de radiator geplaatst, omvan dat vervelende geluid in het onderblok af te zijn.

Nu is er helemaal niets meer te horen :D

De radiator blijft nu veel heter, dus dat werkt ook inderdaad. Nu alleen nog een overdruk bypass plaatsen.

Bij twee radiatoren open werkt het, vanavondmaareens kijken wat er met een gebeurt: ik houd jullie op de hoogte!

gr

Leon
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu