CV - Badkamer koud, slaapkamers warm en vise versa

Klusert

  • #1
Ik zit met het volgende probleem:

Mijn badkamer is verbouwd ( overigens het hele huis ). Maar in de badkamer is een designradiator komen te hangen. Er zat al een radiator, de leiding hiervan wat verlegd en aangesloten op de nieuwe radiator. (thermostaatkraan)

Kacheltje heerlijk warm geen probleem, maar dan worden de kachels op de slaapkamers nagenoeg niet warm als de knop helemaal open staat. Draai ik de knop dicht in de badkamer wordt het sowieso niet warm.

Hierna heb ik op de leiding van de designradiator een t-stuk ingezet zodat de aanvoer en de retour gekoppeld zijn, dat het blijft stromen als ik mijn kraan dicht zet in de badkamer. Nu worden de radiators op de slaapkamer heerlijk warm zoals het hoort, maar nu wordt mijn designradiator niet meer warm in de badkamer.

Beneden en op zolder gaat alles prima, het probleem 'beperkt' zich tot de eerste verdieping. Wat moet ik nu doen om te zorgen dat de problemen verdwijnen??
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Zo te horen heb je een zgn een pijps systeem,

wat je nu het eenvoudigst kan doen,, omdat je al een permanente aanvoer hebt gemaakt naar de slaapkamers is op alle radiatoren op die verdieping een voetventiel plaatsen en het hele zwikje inregelen,,

zodat iedere radiator als alle kranen open staan voldoende flow krijgt.
 

Klusert

  • #3
Het enige probleem is nu nog dat mijn cv in de badkamer koud blijft, als ik daar een voetventiel opzet moet het opgelost zijn?

Die t split / doorkoppeling heeft dus geen zin en moet vervangen worden door een voetventiel?

Daar kan ik ook gewoon zo een voetventiel tussenplaatsen??
 

Hoekstraalex

  • #4
Wij hebben ook een designradiator geplaatst in de badkamer en blijken ook een 1 pijpssysteem te hebben.
het vreemde bij ons is dat het wel allemaal warm wordt.
echter als ik de designradiator in de badkamer op * zet dan wordt die gewoon goed heet... erg vreemd. wanneer ik m op 0.5 zet stroom het door de radiator heen, niet te kort. zet ik m op 1 hoor je dat niet meer...
zet m nu maar standaard iets voorbij de * en dan gaat die uit...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu