CV-aardwarmte aardwarmte pompen ervaring

Remaike

  • #1
Wij zitten eigenlijk met hetzelfde als Huis zonder CV van CV voorzien. Wij hebben een huis gekocht met nog gaskachels en dit willen wij anders verwarmen. We hebben wel eens wat gehoord over aardwarmte pompen, hebben mensen hier ervaring mee?
 

W en d

  • #2
Een brok ellende,
in goes is een woonwijk voorzien van warmte pompen,daar staat nu voor nood een gigantische olieketel om de woonwijk van warmte te voorzien.
ook in middelburg is het stadskantoor en waterschapskantoor voorzien van warmtepomp,ook daar werkt het niet
 

Remaike

  • #3
Wij willen dan 1 huis doen, dus geen blok of woonwijk hierop aansluiten. Zij er andere mensen die hier ervaring mee hebben?
 

Bernhard

  • #4
Een belangrijke voorwaarde voor het toepassen van een warmtepomp-
systeem is een goed geïsoleerde woning.
Als de woning niet goed geïsoleerd is wordt de warmtepomp en de benodigde oppervlakken voor de vloer- en wandverwarming zeer groot.
Hierdoor zal de investering zeer hoog zijn.
mvgr. Bernhard
 

Remaike

  • #5
We gaan de gehele woning isoleren, dubbele ramen, vloer isoleren, wand isoleren, dakisoleren. Het blijft natuurlijk wel een woning uit 1920.

Ik snap de opmerking niet goed over de benodigde oppervlakken.

De investering is inderdaad heel groot, maar als ik zo om me heen hoor is het boren bijna de helft van de kostenpost. Mensen die ervaring hebben om gedeeltes zelf te doen?
 

Fiesiekus

  • #6
Zelf een warmtepomp installeren is vakwerk. Niet voor een DHZ-er. En de boorkosten zijn bijna het gros van de investeringen ja.

Afhankelijk van de bodemgesteldheid en -temperatuur, kan wel 50 - 130 meter diep moeten gaan. Pobeer dat maar eens zelf te doen.
 

Chathanky

  • #7
Je kunt vast zelf de tuin opruimen. :mrgreen:
 

Remaike

  • #8
Dat opruimen zal wel goed komen! :lol:
 

Xr8

  • #9
De warmtepompen hebben een lager vermogen dan een cv ketel, daardoor moet er beter geïsoleerd worden. De investering is veel groter dan die van een cv installatie. Voordeel van een cv ketel is dat er veel bedrijven zijn die het kunnen repareren. Met warmtepompen ben je aangewezen op bedrijven die hiervan specifieke kennis hebben (waarschijnlijk duur).

Het voordeel is dat je een gasaansluiting kunt uitsparen, je moet met grote zekerheid wel krachtstroom in de woning hebben, de warmtepomp en randapparatuur verbruikt nogal wat stroom.

Laat je goed adviseren en vraag offertes van beide situaties.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
9
11
11
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu