Contactdoos-opzet-verdikkings-ringen?

Fred Mulder

  • #1
Nadat een nieuwe elektra installatie is aangelegd, zijn de muren gestuukt. Hierbij is over het metalen plaatje van de stopcontacten heen gestuukt, waardoor de muur circa 0,5 cm van de inbouwdoos vandaan komt.

Voor stroom is dit nog niet zo'n probleem, maar door de extra dikte passen de UTP afdekplaatjes niet meer (klikken niet vast, hierdoor geen signaal). Bestaan er verdikkingsringen die tussen de inbouwdoos en de daadwerkelijke inbouw kunnen worden geplaatst?

Ik zou er erg mee geholpen zijn, anders staat me heel wat friemel opvulwerk te wachten. :cry:

groet, Fred
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je hebt daar speciale vulringen voor in 2 en 3 mm deze zijn stapelbaar zodat je ze zo dik kan maken als je zelf wilt (persoonlijk record 5cm).
 

Chathanky

  • #3
Opvulringen zijn te verkrijgen, maar als ik het zo lees moet je wel het frame los peuteren om de ringen te plaatsen.
Wat ook veel gedaan wordt is wat langere m3 schroeven gebruiken zodat het frame op het stukwerk komt te zitten, alleen zal dit niet gaan omdat je eerst het frame vrij moet maken.
 

Chathanky

  • #4
The headhunter schreef:
Je hebt daar speciale vulringen voor in 2 en 3 mm deze zijn stapelbaar zodat je ze zo dik kan maken als je zelf wilt(persoonlijk record 5cm).
Altijd makkelijk 5 cm extra ruimte voor een las. :mrgreen:
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Gelukkig heb ik 70mm m3 boutjes.

Ik had nog mazzel dat ik altijd de hoogte vanuit de vloer en de lengte uit een vast punt op de tekeningen schrijf zodat ik ze weer kan vinden. Want deze kon je niet meer uitkloppen.
 

Toon

  • #6
Ik heb ook nog zo iets te doen onder het mom van "de stekker blijft er niet goed in zitten". Het binnenwerk hebben ze laten zitten, vervolgens getegeld en dan de kapjes er weer op. Leuk klusje om dat weer op te lossen :?

Maar goed, terug naar het probleem. Voor wcd's is dit ook niet echt goed, daar je contactoppervlak flink wordt verkleind, wat weer meer overgangsweerstand geeft. Ik denk dat toch het beste advies is om het binnenwerk van de wcd's en schakelaars eruit te halen, vervolgens de ontstane beschadigingen weer bij te werken en, zoals eerder vermeld, met opvulringen te werken en dan alles weer af te monteren.

Succes
 

Fred Mulder

  • #7
Goed om te horen dat er zulke ringen bestaan.

Omdat het stuukwerk over het metalenframe zit, steek ik er alle stuuk af.

Zijn opvulringen de officiele naam? bij de bekende bouwmarkt ben ik ze nog niet tegengekomen. Ik zal een elektra speciaalzaak opzoeken.

Bedankt voor jullie snelle reactie!

groet, Fred
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Ja ze worden idd gewoon opvul ringen genoemt of correctie ringen.
Bouwmarkten hebben ze wel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu