Condensdroger bauknecht 6710 water onder warmtewisselaar

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ben 3 jaar in bezit van deze condensdroger. Heeft het altijd goed gedaan maar nu staat er na iedere droogbeurt water onder de warmte-wisselaar. Pluis is overal verwijdert. Ook dat kleine gaatje wat linksonder zit is pluisvrij. Kan iemand mij helpen met dit probleem.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Het kan zijn dat de klep van de warmtewisselaar niet goed afsluit, bijv door niet goed aangedrukt of vervuiling, dus eerst goed schoonmaken. Verder is het onderwerp diverse keren op het forum geweest, kijk oa eens bij "Bauknecht Finesse droger joris gebuis " en bij andere problemen met Bauknecht en Whirlpool drogers. (Bauknecht = Whirlpool)
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Zit er wel water na de droogbeurt in de lade? Zo niet is de condenspomp defect.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Beste monteur,

Er zit wel water in de lade, maar niet meer zoveel als voorheen. Kan ik zelf eventueel een nieuwe pomp plaatsen en wat zijn de kosten van een pomp en waar kan ik die bestellen?

Alvast bedankt voor de goede service.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
de pomp vervangen is vrij lastig, je kan vrij moeilijk bij de schroeven komen, hij zit aan de voorzijde achter de sokkelplaat naast de condensor, maar ik zou eerst eens controleren of het wel aan die pomp ligt, controleer eerst de slangen en vooral het inlaat klepje achterin het huis van de opvangbak waar de slang aan zit bevestigd, kan je makkelijk bij door de achterplaat van de machine te demonteren (dan moet ook de bovenplaat los), in die klep gaat vaak veel stof opgehoopt zitten wat problemen veroorzaakt.

succes er mee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu