Condens in afvoerslangen reservoir

Ris

  • #1
Deze week een wasmachine en warmtepompdroger (wt 4705C2nl) van Siemens aangeschaft. Werkt heel goed.

Wat mij opvalt is dat de droger zijn condens afvoert via de slang en het reservoir. Per droogbeurt komt ongeveer 100cc condenswater in het reservoir. Is dit normaal?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dit soort drogers hebben een systeem dat regelmatig de condensor van het apparaat automatisch gereinigd wordt. Dat vind je terug bij de gegevens op de site van de fabrikant. "Zelfreinigende condensor". Voor die reiniging is water nodig, dat uit het condenswaterreservoir gehaald wordt. De rest wordt (blijkbaar) gewoon afgevoerd via de slang. In het reservoir bevindt zich dus een soort buffervoorraad voor de reiniging. Zal wel met een of ander overloopsysteem werken.

Heel lang was het zo dat het bij warmtepompdrogers met zelfreinigende condensor niet mogelijk was een afvoerslang aan te sluiten. Je kon dan uitsluitend het waterbakje gebruiken. Erg lastig, vooral als er in de buurt van de droger geen wasbakje o.i.d. aanwezig is (dat hebben we zelf ook, droger staat op een zolder).

Als ik het huidige programma van het genoemde merk bekijk, is dat inmiddels (gelukkig) gewijzigd: vrijwel alle drogers in het programma hebben een "condenswaterafvoer" mogelijkheid. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu