Chaffoteaux&Maury type Calidra:Wel CV,nauwelijks WWater

Patmor

  • #1
Ik heb een gaswandketel voor CV en warmwater (WW) van het doorstroomtype. Het typenummer vind ik niet direct terug. Deze zomer was er plots van de ene dag op de andere nog maar handwarm water (de CV stond uitgeschakeld - het warm water aan). Daar hebben we een tijdje mee geleefd. Als we de ketel snachts uitschakelden, was er de volgende morgen gedurende een 5-tal minuten wel normaal warm water.

De technieker is gekomen, heeft het doorstroomelement + temperatuurvoeler vervangen, de CV ingeschakeld, de kamerthermostaat op maximum geplaatst:
Er was WW.
Nadat hij weg was ketel terug op enkel WW geplaatst. Resultaat: identiek zoals voor bezoek technieker: lauw water.

Technieker teruggeroepen: hij zei dat deze ketels steeds met de "CV aan" moeten uitgebaat worden + thermostaat op maximum + de temperatuur van de kamers regelen met de thermostatische kranen (zo een onzin had ik nog nooit gehoord).

Na enkele dagen zelfs met CV ingeschakeld: enkel nog koud water. Technieker terug laten komen. Heeft de debietbegrenzer vervangen. Heeft CV kamerthermostaat terug op max gezet en zei dat er niets aan de ketel mankeert.... Hij kreeg namelijk na zijn ingreep met de kamerthermostaat wel WW.

Sedertdien, baat ik de ketel uit in de stand CV+WW + kamerthermostaat op een normale stand en heb ik totnogtoe normaal warmwater. Pas na 5 liter aftappen wodt het water lauw en na ongeveer 10 liter krijgt het een normale WW temperatuur.

Probleem: Leverancier van de ketel stuurt technieker van de importeur. Leverancier zelf heeft onvoldoende kennis.

Naar mijn gevoel gaat er iets mis in de stuurelectronica. Het doorstroomelement vervangen was onzin, omdat het fenomeen van de ene op de andere dag optrad en niet langzaam. Technieker verwees naar een kleine pel kalk. Maar als dat de oorzaak zou zijn, dan had dat langzaam moeten optreden...

Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

Bij voorbaat dank!
 

Chathanky

  • #2
Het lijkt op een niet reagerende tapsensor bij ww vraag.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Worden de cv buizen ook warm tijdens ww-vraag?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu