CEE toestel- c.q apparaatcontactdozen

AltaSilva

  • #1
Dag betse forumleden.

Kwestie met CEE toestel- c.q apparaatcontactdozen.
Wat dat zijn? Net als een stopcontact maar dan andersom, d.w.z. met pennen oftewel het 'mannetje' i.p.v. met bussen oftewel het 'vrouwtje' zonder verdere sexuele connotaties.

Waarom? Is bedoeld voor op een 30 ft koelcontainer waarvan het verbrandingsmotortje in de Thermoking versleten is. De container wordt stationair enkele weken per jaar gebruikt, althans, dat gaat de bedoeling worden, om een seizoensoogstje te kunnen invriezen. Vanwege de leeftijd en versleten (in feite defecte) verbrandingsmotor was de container quasi gratis.
Zo'n kapot verbrandingmotortje is gemakkelijk te vervangen door een elctromotor, dat zijn we dan ook van plan te gaan doen. Ben je ook meteen van de herrie die zo'n Thermoking normaal maakt, af.
Daarvoor moet er op een nette manier ergens op/aan/onder de Thermokingbehuizing zo'n soort electrische aansluiting komen zoals je in de enkelfase versie op caravans- en/of bootjes kunt aantreffen, maar dan nu in de 3-fasen versie.
Die blijken te bestaan, in precies dezelfde kleurstelling als alle 16A/400V CEE materiaal en ze gaan door het leven als toestelcontactdoos en apparaatcontactdoos.
De grote verbazing: de spreiding in prijs. Na een minuutje of 20 zoeken op 't internet al bij uitgekomen: de goedkoopst aangetroffen kost krap 10 Euro, de duurste over de 50, terwijl je op de plaatjes van die dingen goed moet zoeken naar de uiterlijke verschillen.
Ik kan mij niet voorstellen dat die dure ook echt 5 keer 'beter' is of kan zijn dan de goedkooopste, zonder daarbij het begrip 'beter' nader te specificeren.
Kan iemand van de forumleden eventueel eens uitleggen waar die prijzenvariatie vandaan komt? Het zal toch niet zo simpel wezen dat het slechts in de winstmarges van de aanbieder(s) zit?

Dank voor het meedenken.

mvg
AltaSilva
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Het verschil zit in.
Afdichtingen, montage methode, sterkte en materiaal van behuizingen.
Legeringen van de pennen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu