Buitenlamp bij Schuur

AGTon

  • #1
Goedemiddag,

Ik wil morgen 2 lampen ophangen bij mijn schuur, maar zit toch met een vraagje.

- De bedoeling is het volgende: Gaatje in de ene muur, gaatje in de andere muur.
- Draad zal dmv pvc buis naar de gaatjes worden getrokken.
- een T stuk, of iets anders (ken de naam niet) verbind de pvc buis van de ene muur met de andere muur zodat beide draden naar het stopcontact geleid worden en daar op een timer gezet worden.

Beetje krom opgeschreven, maar ik denk dat je het wel snapt.

Mijn vraag is nu het gaatje in de muur. Ik zal dit zo boren dat dit precies bij de ingang van de buitenlamp aan de ander kant van de muur uitkomt. Moet ik dit gaatje nog opvullen met iets, of is dat niet nodig? Vraag mij dit af ivm vocht en regeninslag.

Het draad wat ik wil gebruiken is en kant en klare kabel die ik alleen aan de uiteinden moet bewerken dmv stekker en aansluiten op de lamp. Ik ga dus niet werken met losse draden.

alvast bedankt voor de reactie.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Een vaste installatie met stekkers blijft prutswerk. Wil je het goed doen, dan zou je moeten investeren in een kleine DIN behuizing, waar je een inbouw-schakelklok inzet.
Dezelfde behuizing kun je gebruiken om de T-Splitsing te realiseren. (T-Stukken voor elektrabuizen bestaan niet.) Je sluit beide leidingen naar de lampen aan op de schakelklok De voedingsleiding leg je vanuit de behuizing naar een punt van waar je kunt aftakken (verdeeldoos of contactdoos).
Je gaten in de muur hoef je niet perse dicht te smeren, als je vanaf de buitenkant een beetje schuin naar boven boort.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu