Bron beregeningsinstallatie?

FlatBread

  • #1
Ik ben bezig met het ontwerpen van een beregeningsinstallatie voor in de tuin. In eerste instantie had ik het idee het water uit de waterleiding te halen, maar nu ik er op let zie ik ook veel pompen in sloten in de buurt. Ik heb al opgezocht dat ik hier geen vergunning voor nodig heb.
Het nadeel van het gebruik van de sloot achter is de afstand naar de voortuin. In de voortuin zullen 6 beregeningszones komen. Van de sloot naar een centraal punt in de voortuin is zeker 35 meter. De waterleiding ligt een paar meter van dit punt. Ik heb al een DAB esybox mini 3 hydrofoorpomp.

Wat is nu de beste bron? Klopt het dat ik met de pomp een hoger debiet kan krijgen uit de sloot? De pomp kan (in ideale situatie) 4800 liter per uur leveren, dat haal ik nooit uit de waterleiding. Hierdoor zou ik minder zones hoeven creëren of korter sproeien per zone. Natuurlijk wel met goede filters zodat er geen vuil in de pomp komt.

In geval ik de sloot ga gebruiken, wat is dan een slimme oplossing om water in de voortuin te krijgen, één leiding naar de voortuin en daar splitsen in zones? Of splitsen dicht bij de pomp en verschillende leidingen naar de voortuin?

Dank voor het mee denken!
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Beste is om water uit en put of sloot te halen. Met de waterleiding schiet het inderdaad niet zo op.

1 dikkere leiding naar de voortuin leggen en daar opsplitsen in zones.
 
  • Like
Waarderingen: De Haan

ADDave

  • #3
Als je de sloot gaat gebruiken, dat kan, maar zorg dat je een filter voor de esybox zet.
Over het algemeen kunnen pompen niet zo goed tegen vaste deeltjes in het water of wat er verder allemaal in een sloot leeft.
 
Laatst bewerkt:

FlatBread

  • #4
Bedankt voor de reacties!

Ik ga me verdiepen in een goed filter voor de pomp een dan een dikke leiding naar voren leggen.
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #5
Als grof vuilfilter kan je een wasmachine trommel gebruiken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu