Bosch wfk 5010

Jeeper01

  • #1
Beste mensen,

Onze Bosch WFk 5010 heeft ons nu in de steek gelaten. Het ding bonkte al redelijk tijdens het starten van het centrifugeren maar vanavond bleef het programma steken. Er is niets meer aan de gang te krijgen, de was zit er nog in en de deur is niet meer open te krijgen. Ik denk dat de schakelklok de geest heft gegeven. Wie weet wat er mis is, wat te doen om de machine open te krijgen en zo mogelijk weer te reparen?
Alvast mijn dank.
 

Jeeper01

  • #2
Nog even een update: als ik de stekker in het stopcontact steek en de machine dan aan zet brandt het lampje een seconde en gaat dan uit. Het is pas weer aan te krijgen door de stekker uit te trekken en weer in te steken.
En het deurtje zit nog steeds op slot........
 

Janavg

  • #3
Laat de pomp eens leeglopen. Ik denk dat de machine nog vol water staat.

jan
 

Jeeper01

  • #4
Hallo Jan,

Dank voor je antwoord. De pomp is nu leeg maar ik kan nog niet bij het wasgoed. Heb je een idee wat ik nu kan doen?

Vrgr,

Cor
 

Jeeper01

  • #5
Kan het zijn dat er een circuit onderbreker in de machine zit? Ik krijg de deur niet open, als ik de stekker in het stopcontact doe en de machine aan zet brandt het controlelampje enige seconden en gaat dan uit met een klik.

Alvast dank,

Vrgr,

Cor
 

Janavg

  • #6
Dan ben ik bang dat je deurvergrendeling defect is. Met een heel dun pennetje proberen langs de deur en het palletje wegdrukken. Een andere optie is het voorfront verwijderen.

Schroeven aan onderzijde paneel verwijderen. schroef in de zeepbak verwijderen. en paneel voorzichtig naar voren trekken en bedrading van deurvergrendeling aftrekken. dan schijfje bewegen.


jan
 

Jeeper01

  • #7
Hallo Jan,

Dank voor je antwoord. De deurvergrendeling is inderdaad het zwakke punt van dit type. Ik heb er een aantal jaren geleden in 3 maanden 2 nieuwe op moeten zetten. Deze heeft het een aardige tijd uitgehouden. En de schokbrekers zullen nu zeker ook aan vervanging toe zijn. Ik ga het proberen...

Vrgr,

Cor
 

Jeeper01

  • #8
Jan je had volkomen gelijk.
Een kapotte schokbreker hield de trommel niet in balans zodat het slotje van de deur kapot geslagen werd. Een nieuw slotje (het voorpaneel eraf moeten halen) en twee nieuwe schokbrekers gemonteerd en de machine werkt beter dan ooit......
Dank voor je advies.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu