Bosch WFK 5010 blijft water pakken

GD31

  • #1
Help!
Mijn oldtimer wasmachine is me al jaren trouw maar sinds de kraan naar de wasmachine een klein druppeltje lekt en ik deze uitdraai als de wasmachine geen water nodig heeft gaat het fout. Zelfs als de wasmachine compleet uitgeschakeld is(incl stekker uit het stopcontact) blijft er water in de machine stromen. (check ik via het wasmiddeldoseringslaatje). Het enige wat ik kan bedenken dat er iets mis is met de aquastop op mijn kraan?

Please help me, vannacht is de machine overgespoeld en stond de hele keuken blank.

Alvast heel erg bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk kalk in het inlaatventiel, misschien beter dit te vervangen dan te repareren, reparatie is geen klusje voor iemand die dit nooit gedaan heeft.
 

GD31

  • #3
Dag Jan,

Dat klinkt inderdaad heel logisch. De waterklaan lekt namelijk en de klusjesman die er naar kwam kijken had het al over kalk dat naar beneden was gezakt. Wellicht is dat nu ook in het ventiel gekomen. Ga direct contact met hem opnemen.

Alvast erg bedankt!
 

Helper

  • #4
Of gewoon ouderdom van het toevoerventiel cq inlaatventiel. Deze ventielen hebben wel vaker de gewoonte om door te blijven stromen als ze ouder worden. Er zit namelijk een rubber klepje(membraam) in het ventiel. Deze scheuren dan net zoals bij een stortbak.

Is deze wasmachine uitgevoerd met een elektrisch toevoerventiel dan moet deze vervangen worden. er bestaan naar mijn weten reparatiesets hiervoor.
 

GD31

  • #5
Ik heb er naar gekeken en het proberen te vinden. Maar ik denk dat ik toch iemand het wil laten vervangen. Hebben jullie een tip in Amsterdam waar een ik een goede en betrouwbare reparateur vandaan kan halen?

Alvast bedankt!

Groetjes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Telefoongids en informeren bij kennissen, familie etc.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu