Bosch wasmachine WFV7930 klok draait niet verder

CorineJc

  • #1
Hallo beste klusexperts,

ik heb een Bosch WFV 7930/01, FD 7404 00049. Sinds kort blijft hij soms "hangen" tijdens het normale wasprogramma: je hoort wel iets tikken (de klok?), maar de trommel draait niet en de klok blijft urenlang staan op de plek waar hij staat (draait dus niet door). Het water blijft wel warm.
Omdat we ongeveer anderhalf jaar geleden met hulp van dit forum :prima: al de koolstof borstels hebben vervangen (daarna geen enkel probleem meer tot nu), geloof ik niet dat het opnieuw die borstels zijn. Kan het de klok zijn, die niet verder draait? Is die misschien versleten of vervuild? Kan ik dat zelf controleren en repareren, en hoe?

Als ik de klok verder draai, loopt het programma wel weer verder....

Alvast bedankt voor jullie tips! :super:
 

Ralph

  • #2
Geloven kan je beter in de kerk doen. Ga op zeker en kijk die koolborstels dus na, vanaf daar hebben we hier zinvolle info.
 

CorineJc

  • #3
Zal ik doen, maar dat wordt wel pas het weekend....
 

CorineJc

  • #4
Zoals beloofd de wasmachine koolborstels gecheckt maar daar is niks mis mee (zoals verwacht).
De wasmachine stopt steeds op precies dezelfde plaats van het wasprogramma (en de klok), nooit bij een ander wasprogramma, nooit op een andere stand van de klok. De klok een tikje verderdraaien helpt onmiddelijk: het programma wordt verder normaal afgewerkt.
Overigens is het stoppen ook niet bij elke wasbeurt van toepassing, het gebeurt ongeveer eens per drie wasbeurten.

Ik hoop dat er een goeie tip komt...
Bedankt!
 

Janavg

  • #5
Het zal helpen als iets meer verteld waar in het prog de machine blijft hangen. is het misschien bij een bepaalde temp. wat doet de machine op dat moment. alleen wassen? centrifugeren?


groet jan
 

CorineJc

  • #6
Het programma blijft in het begin hangen, dus als het programma net gestart is. Hij neemt water in, begint ook te verwarmen, maar hij wil dan niet draaien. Je hoort wel iets zachtjes tikken (de klok denk ik? Dat is overigens een geluid dat altijd te horen is (en was) bij elk wasprogramma, zolang de machine bezig is).

Dit stoppen is alleen zo bij het "standaard" gewone-wasprogramma, dus niet bij de twee andere programma's (wolwas en zo) die je via de klok kunt instellen. Het is dus bij het "was"gedeelte. Door de klok één tikje verder te draaien gaat het wasprogramma alsnog gewoon wassen, daarna spoelen en zo, zonder problemen.

De koolstofborstels waren zoals gezegd nog lang genoeg (zijn zo'n anderhalf jaar geleden al vervangen), sowieso zou ik niet verwachten dat als het probleem bij de borstels zat, ik de machine alsnog aan de gang zou krijgen door verderdraaien van de klok.

Heb nog wat dingetjes gecontroleerd trouwens: er staat geen water onder de machine (geen lek), en afvoerpomp was ook niet geblokkeerd. Weet niet of het nog van nut is, maar beter teveel informatie dan te weinig denk ik.

Alvast bedankt!
 

CorineJc

  • #7
Temperatuur (met andere klok ingesteld) is trouwens dan tussen de 30 en 60 graden...... maakt niet veel verschil welke temperatuur
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu