Bosch wasmachine WFO2860nl/01 maakt programma(s) niet af

Jewe

  • #1
Hallo allemaal, Wij hebben een Bosch WFO2860nl/01

De machine stopt een paar minuten na het starten van een programma.
Het display geeft storingcode 20 aan. Het gebeurt bij 40 en 60 graden programma's (30 en 90 graden weten we nog niet).

Heeft iemand enig idee wat hier aan de hand kan zijn? Veel dank alvast.
 

Jewe

  • #2
Verdere informatie:
Het lijkt er op dat de genoemde 20 in het display geen storing code is maar de nog resterende programmatijd vanaf spoelen. Als we de machine starten op 60 graden witte was/bonte was wat een programmatijd is van 1 uur en 58 minuten dan springt het programma direct door naar 20 min wat ook de programmatijd van het spoel programma is.

Ook als we de knop op 60 graden draaien en er dan even aan "tjutteren"dan springt de machine direct op 20 min. De machine start het programma vanaf 20 minuten. De 40 graden wittewas en bonte was programma's worden wel volledig afgewerkt.

Wie kan ons hier mee helpen? Met vriendelijke groet, JéWé
 

Henny

  • #3
Het gebeurt bij 40 en 60 graden programma's. De 40 graden wittewas en bonte was programma's worden wel volledig afgewerkt.
Bovenstaande klink nogal tegenstrijdig, wat wassen op 40 graden betreft.

Dus het probleem doet zich (voorlopig) alleen bij 60 graden voor?
Geeft de display eerst wel de normale programmaduur aan?
Vult de machine via zowel de lade voor het inweekwasmiddel als ook
de lade voor het hoofdwasprogramma?
 

Jewe

  • #4
Mijn verhaal klopt inderdaad niet, De machine heeft het probleem op 60 graden. Het is variabel wat hij doet. De eene keer geeft hij als je de programmaknop op 60 draait metéén 20 aan. De andere keer blijft hij op 1.58 staan en duurt het een paar seconde tot c.a. één minuut tot hij op 20 springt.

Als je wat aan de programmaknop "tjuttert" spring hij de eene keer van 20 naar 1.58 en terug maar meestal blijft hij op 20 staan. Dit hele verhaal geldt ook voor het programma 60 intensief vlekken. De programma's, 60 plus voorwas en 60 kreuk herstellend hebben dit tijd verspringen niet op het display. (moeten in de praktijk nog getest worden).

De machine vult zich zowel via de lade voor het inweekwasmiddel als ook via de lade voor het hoofdwasprogramma.
 

Jewe

  • #5
Hallo maar weer, Het is niet meer te volgen met bovengenoemde machine. :?

Heeft NU toch ook boven genoemd probleem op 40 graden. Vanmorgen was gedraaid op 40 gr witte/bontewas. Machine stopte na c.a 15 a 20 min arbeid. In display staat 20. Daarna programma 40 gr witte/bonte was met sneltoets. (duurt 54min)

Machine staat nix te doen met in het display 34 en het startklaar lampje brandt weer. (knippert niet) Na weer op start gedrukt te hebben vervolgde machine het programma en voltooide het zelfs. Joepie!!
 

Henny

  • #6
Om mogelijke vervuiling van o.a. de pressostaat-slang uit te sluiten,
reinig de machine eens met soda.

Voor een handleiding hiervoor, zie het betreffende sticky bovenaan deze rubriek.
 

Jewe

  • #7
Zo ik ben weer terug van mijn arbeidsvreugde. Heb een heerlijke avonddienst gedraaid. Mijn Wilma heeft de soda reiniging in gang gezet. We zullen de resutaten zeker melden. Veel dank alvast en welterusten.
 

Jewe

  • #8
Soda reiniging is uitgevoerd met veel opnieuw opstarten. Daarna een was gedraaid op 40 graden snel programma. heeft tie zonder onderbrekingen gedaan. Verder blijft het probleem aanwezig.

Als je de machine op 40 en 60 en ook de 90 graden witte/bonte was zet springt hij vaak meteen van de standaard programmatijd op 20. Soms blijft hij even heen en weer springen van de programmatijd naar 20.

Donderdagmorgen gaan we wat dieper kijken. Achterkant eraf en dan hopen dat we wat vinden. In iedergeval even die eerdergenoemde pressostaat slang bekijken en verdere vervuiling opsporen.

We hebben bij andere berichten met problemen die wat lijken op die van onze wasmachine, wat gelezen over de besturingmodule. is dit wellicht het de oorzaak van onze problemen?

Met vr-groet, Wilma.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu