Bosch wasmachine WFL140A

Knaap089

  • #1
Als ik een wasprogramma start, geeft ie wel water (en ik kan het daarna ook afpompen), maar hij start zijn programma niet verder op. Ik hoor de klok wel tikken, maar er gebeurt verder niets. Wie kan mij helpen? Alvast bedankt.
 

HarryO

  • #2
Als je hem verder op in het spoel programma zet of op centrifugeren, gaat de trommel dan wel draaien?
Zo niet, controleer dan de lengte van de koolborstels van de motor: indien korter dan 15 mm deze op voorhand vervangen.
Na vervanging de machine eerst een wasbeurt laten draaien zonder wasgoed.
Indien hij wel draait in een spoelgang of bij centrifugeren, controleer dan het verwarmings element. Moet minder zijn dan 100 Ohm.
 

Knaap089

  • #3
Beste Harry,

hij draait niet op de stand centrifugeren/spoelen. Hij gaat wel water afpompen/water geven, maar doet verder niets. Ik ga morgen de koolborstels bekijken (voor mij de eerste keer, maar moet lukken). In ieder geval alvast bedankt voor de reactie. Ik laat het resultaat nog horen!

Peter
 

Knaap089

  • #4
Beste Harry,

Voor de zekerheid maar even op youtube een filmpje afgespeeld over het demonteren van de motor en de koolborstels. Ze hebben nog maar 7 en 10 mm, dus ik heb nieuwe besteld en laat je nog wel weten als ie weer draait. Nogmaals bedankt.

groetjes,

Peter
 

Knaap089

  • #5
Beste Harry,

De nieuwe koolborstels zijn vandaag binnen gekomen. Het monteren was een koud kunstje en hij draait weer als een zonnetje. Super bedankt voor je advies!!!!

Groetjes,

Peter
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu