Bosch Maxx WFO 3274 maakt programma niet af...

Ikke 1960

  • #1
Mijn wasmachine (2005) maakt zijn programma's niet af, terwijl de klok wel terugloopt tot 1 minuut. Hij blijft doorwassen, en centrifugeert niet. Ik heb een tijd met vloeibare wasmiddelen gewassen, waarna ik vetluis in de machine kreeg. Hier ben ik nu bijna vanaf, zou dit ook de oorzaak van deze storing kunnen zijn. De machine geeft verder geen storing aan middels de lampjes.
Heeft iemand enig idee wat er mis zou kunnen zijn ?
 

Bart100

  • #2
Ik raad aan de verwarming ohms uit te meten want wanneer het water niet op temperatuur komt zal de timer op het einde op 1 minuut blijven staan.
 

Bowico

  • #3
Ook mijn Bosch WFO heeft dat probleem, daar is een ander topic over.
Of het je helpt weet ik niet want ik heb het nog niet kunnen oplossen :-(
Verwarmings element en NTC vervangen hielp niet. Soms doet ie het op 30 graden net an, maar meestal niet. Ik verdenk nu de drukschakelaar (bruin rond ding rechtboven achter bedieningspaneel) maar ik ben er nog niet achter hoe ik dat ding kan checken.

Voor nood kun je trouwens na ca 30 min wassen het apparaat met de hand op spoelen zetten, dan kun je in ieder geval (koud) wat wassen.

Succes in ieder geval.
 

Ikke 1960

  • #4
Ik kan ook op warmere temperaturen wassen, maar hij spoelt niet goed, en centrifugeert niet automatisch. Als ik er op tijd bij ben, en de machine is teruggelopen tot 1 minuut, kan ik m handmatig laten spoelen/centrifugeren, maar als ik wat te laat ben, begint-ie zo weer opnieuw met een wasprogramma ! Hij komt bij handmatig centrifugeren zelfs vol op toeren, dus t is een raar probleem...Of hij tijdens het wassen op termperatuur komt, weet ik niet zeker, moet ik bij volgende wasbeurt eens op letten..
 

Regenboog09

  • #5
Indien de machine niet op temperatuur komt, het verwarmingselement doormeten op weerstand (aansluitingen eerst losmaken). Moet in de buurt van 20 ohm zijn. Ook het relais is vaak een boosdoener, onder spanning moeten de contacten sluiten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu