Bosch Aquamaxx 1400 WFO2860 centrifugeert niet meer

Peterpan_1966

  • #1
Hallo,

Ik ben op dit forum terecht gekomen omdat onze wasmachine niet meer centrifugeert. Ik zag niet direct ons type er tussen staan maar wel dat de storing waarschijnlijk met nieuwe koolborstels te verhelpen zou zijn.

Ik heb dus nieuwe koolborstels besteld. Op het forum had ik gelezen dat je voorzichtig moest zijn met de oude koolborstels eruit te halen omdat je moet kijken waar de schuine kant hoort.

De 1e koolborstel ging er zo snel uit dat ik niet heb kunnen zien waar de schuine kant zat. Toen heb ik de 2e koolborstel er zo voorzichtig mogelijk uit gehaald en dat ging ook heel snel maar volgens mij had ik nog wel gezien hoe die er uit kwam.

Ik heb de nieuwe koolborstels er in gedaan zoals ik dacht dat het hoort. Klopt het dat de schuine kanten dezelfde "kant" opwijzen?

Na montage heb ik een keer gecentrifugeert met een lege trommel op 600 toeren. De wasmachine centrifugeert gelukkig weer en naar mijn idee maakt hij ook weer toeren. Maar wat ik nog wel vreemd vond is dat de tijd per minuut terug liep van 11 naar 6 minuten en daarna direct door naar 1 minuut en 0. Kan dit kloppen, waarschijnlijk omdat de trommel leeg was en er verder geen water was af te pompen?

Ik wil het forum op voorhand bedanken voor de gevonden oplossing.

Mvg,
Peter
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Probeer het met een normale hoeveelheid wasgoed.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu