Bosch Maxx 6 water inlaat pulserend

nickname_123

  • #21
Even terugkomend hierop: het probleem hield aan. Mijn oplossing bleek geen oplossing. Laatste verdachte was het PCB. Deze vertoonde precies wat je hier ziet op 9 min 55:
echter ik had geen loslatende strips of pads, of doorgebrande componenten. PCB leek optisch verder in orde. Dat zwarte stof echter is geleidend, komt van de koolborstels.

Ik heb het PCB met een kwast schoongemaakt en met de compressor afgeblazen. Fingers crossed, maar de wm loopt nu veel rustiger en neemt niet meer de hele tijd ongecontroleerd water tot voor de helft van de deur. Totaal andere wm is het nu qua draaigedrag. Ik update dit even nog even over een week ofzo, maar voor nu lijkt het eindelijk goed.

Mocht iemand zijn print toch stuk zijn, dan kan deze overigens wel gerepareerd worden ipv nieuw.
 

Lampje45

  • #22
Mooi om te horen, als ik die man zie solderen, lopen mij de rillingen over de rug.
Zonder het gebruik van flux twee delen aan elkaar plakken, wat eigenlijk zelfs de naam "plakken" niet mag hebben. Ik ben benieuwd hoe lang of dit zal houden.
 

nickname_123

  • #23
Ja dat was ook wat ik dacht. Maar ja hoe fix je zo'n strip eigenlijk. Ik zou hem zelf opnieuw vastlijmen met t-8000 oid en de uiteinden solderen en dan laagje verf/coating erover. Me niet druk om hoeven maken gelukkig nog.

Maar goed let erop dat koolborstelstof geleidend is en als dit op je PCB zit de gekste storingen veroorzaakt.
 

Lampje45

  • #24
Nee, in zo'n geval is een shunt van geïsoleerd draad naar stevige componenten op het zelfde eiland een prima oplossing.
Wat de man verkeerd doet is, hij verbrandt zijn harskern vloeimiddel door het op de soldeertip te plaatsen. En dan probeert hij echt te plakken, want dat is geen solderen meer.
Ik gebruik hiervoor deze flux Mechanic MCN-UV80, dit doe je op de plekken die je samen wilt solderen, tin op de bout en heb je een extra hand vrij, om te solderen, omdat je de tin niet meer vast hoeft te houden. Het is een bekend gegeven, dat koolstof op een print rare dingen uit kan halen, maar niet alleen dat, vochtig stof kan dit ook.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu