Bosch condensdroger lekt onder

Pink

  • #1
Onze 2e hands Bosch condensdroger lekt onder bij de condensor water. De condensor was vuil maar is nu schoon, maar lekt nog steeds na iedere droogbeurt. De droger is inmiddels al meerdere keren gebruikt.

Er lag eerst een klein beetje water links onder de condensor, bij het openmaken van het klepje bleek dat het klepje binnen ook nat was. Bij het eruit halen van de condensor kwam er nog meer water mee naar buiten.

De condensor hebben wij er uit gehaald en binnenin hebben wij de ruimte toen ook schoongemaakt. Ook het filter hebben wij goed schoongemaakt.
Wel lekt het filter veel stof. Het filter wordt na iedere droogbeurt goed schoongemaakt. Verder heeft de condensor wel last van kalkaanslag aan de binnenkant.

De droger droogt goed. Het water komt nog goed in de wateropvangbak, gezien de hoeveelheid water na een droogbeurt. De opvangbak is niet lek. De was is goed droog.
We hebben geen foutmeldingen op het paneel.

Wij hebben de Bosch droger: WTE86301NL /03 FD 8606 200353

Wat kunnen wij nu het beste nog nakijken?
Heeft iemand nog goede tips voor ons?
Bvd
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Condensor links onder verwijderen achterin dit gat zit achterin een puikje doormidden van 2lipjes in te drukken kan dit puikje eruit goed schoonmaken indien dit niet werkt zal het rubber van de grote deur niet goed sluiten deze dan vervangen
 

Pink

  • #3
Wij hebben zojuist het luikje onder de condensor gevonden. Niet eerder gezien dat er wat onder zat, dus mijn dank voor deze tip. Er zat veel drap in en vocht. Dit is nu schoongemaakt.

Kunnen wij er dan van uit gaan dat er niet een ander probleem is dat er voor zorgt dat het vocht onder dat luikje komt?

De deurrubbers lijken nog helemaal goed te zijn evenals de rubbers van de condensor.

Moet de droger nu na de eerste droogbeurt al droog zijn of moet hij daarvoor een paar hebben gedraaid?

alvast dank voor het antwoord.
 

Pink

  • #4
Het schoonmaken van de ruimte onder de condensor was niet voldoende om geen lekkage meer te krijgen. Een nieuw rubber voor de deur wordt het dan.

Kan iemand mij uitleggen hoe het komt dat er water bij de condensor komt doordat rubber niet meer goed werkt? Het rubber ziet en voelt namelijk nog heel goed.

Moet het filter dan niet vervangen worden, daar komt veel stof doorheen?

Ik hoop dat iemand mij hierover informatie kan geven.
 

Medeklusser1979

  • #5
Heb je het rubber van de klepje van de condensor al nagekeken? Ik bedoel het klepje/deurtje dat je moet opendoen om bij de condensor te komen. Hier zit in veel gevallen ook een rubber op en als deze vies is fan kan deze neit goed afsluiten en lekt er dus condens water uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu