Bobbel uit muur schuren

cornelisc

  • #1
Hallo,

Er zit een grote bobbel in mijn muur, van ca. 50 cm hoog en 8-15 cm breed. Als ik er een waterpas op zet, hebben we het over 0.4cm afwijking. Deze veroorzaakt een schaduw.

De verf zit er al op. Er is geprobeerd om met een langnek er overheen te gaan maar die was niet krachtig genoeg - hij kwam niet eens door de verf heen.

Met een muisje heb ik al reeds oneffenheden kunnen aanpakken, en die gaat vrij vlot door de verf heen en daarna is het niet zo spannend om het gips af te schuren.

Voor deze bobbel heb ik denk iets zwaarder geschut nodig. Dus ik zoek een oplossing, handmatig of elektrisch, waarmee ik veel druk kan uitoefenen en zodoende deze bobbel eruit kan schuren. Ik ga het zelf doen, dus ik heb er ook geen haast mee.

Nadat de bobbel eruit is, zal ik het geheel opnieuw voorstrijken en sausen.

Gewenste resultaat: bobbel voor 90% weg zodat schaduwvorming vermindert.

Graag advies! Dankuwel
20220211_102045.jpg
 
Laatst bewerkt:

Hharbers

  • #2
Is de bult een stuc foutje met gips? Excenter schuurmachine met afzuiging schuurgaas of korrel 80 en schuremaar
 
  • Like
Waarderingen: cornelisc

cornelisc

  • #3
Ja, de stukdadoor heeft het hier niet goed afgereid

Denk je dat een excenter schuurmachine voldoet zonder druk op de machine uit te voeren? Wellicht kan ik beter beginnen met een handmatige schuurpad?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Normaal zou ik zeggen muur nat maken en dan met een breed spacmes afschrapen, maar als de verf er al op zit en je gaat er nu mee aan het werk dan zal het een hele klus worden om het onzichtbaar weg te werken
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu