Beweginsmelder voor 6 spaarlampen

Fergon

  • #1
Hallo klussers,

Ik heb een vraag. Ik heb onder mij carport 6 Massive Cannes spotjes geplaats. Nu is dat goed voor 6 maal 7 watt is totaal 42 watt. Ik heb er nu een bewegingsmelder tussen zetten. Zo'n een van de Gamma. Maar nu knipperen de spots. Wie heeft hiervoor een oplossing? De bewegingsmelder die ik er tussen heb, moet het volgens de verpakking het goed doen vanaf 30 watt.

Alvast bedankt voor jullie reactie.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Bewegingsmelders werken vaak niet met spaarlampen. Ook de spaarlampen gaan sneller stuk wanneer ze vaak voor korte tijd worden ingeschakeld.
 

Lichtpunt

  • #3
Je zult ook merken als de spaarlampen wat verouderen en zeker in de winterloude, het duurt dan "uren" voordat ze voluit branden.
Zeker de eerste kwart minuut is dan de lichtopbrengst nihil.
Met een bewegingsmelder die ook maar een zekere tijd de lampen zal aansturen is het beter gloeilampen te gebruiken.
Deze zijn nog steeds het goedkoopste in aanschaf.
 

Fergon

  • #4
Ik heb de bewegingsmelder teruggebracht. Dit werkt dus niet. Wat trouwens de tijd – wat Lichtpunt aanhaalt – betreft: de opstarttijd van deze Massive spots is snel, heel snel. Sneller dan de minimale tijd waarmee je een bewegingsmelder kan instellen. Dus een bewegingsmelder zou wat dat betreft wel moeten kunnen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Je hebt waarschijnlijk een elektronische uitvoering gehad met een schakel thyristor ipv een relais.
Hiermee komt het wel vaker voor dat er een lekstroom loopt en dat lampen met weinig vermogen dan gaan knipperen.
Ga je op zoek naar een bewegingsmelder waar je een duidelijke klik hoort als de lampen aan zouden moeten gan dan heb je dat probleem waarschijnlijk niet.

Maar zoals hierboven ook al is aangeven spaarlampen en bewegingsmelders is een slechte combinatie, veel beter kun je dan een schamerschakelaar met tijdklok gebruiken als je de lampen niet de hele nacht wilt hebben branden.

suc6

Gerrit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu