Bestaande inbouwdoos wil niet los maar ook niet vast

Beijtje

  • #1



Jullie zien het probleem.

Ik weet niet zeker of dit hier goed staat, want heeft meer met montage te maken dan met de elektra zelf.

Ik wil deze doos vervangen door een holle wand doos. Krijg alleen deze doos niet los. Als ik met m'n tangetjes de installatiebuis en de doos vastpak, zit er geen beweging in. Ja, de buis beweegt in de muur maar niet de buis ten opzichte van de doos. Ik doe de buis zelf altijd los (geklemd) in de doos, maar kan het zijn dat hier lijm is gebruikt? Of hebben jullie andere tips om hem los te maken?
Ik wil uiteraard voorkomen een hap uit de gipsmuur te moeten maken om erbij te kunnen.

Daarom vroeg ik me af, is er nog spul dat sterk genoeg is om de bestaande doos mee vast te zetten? Ik kan met m'n schroevendraaier de bakstenen muur erachter voelen. Rechts en links eromheen is echter wel veel ruimte. Bovendien weet ik niet wat de kracht kan weerstaan van de stekker die je eruit trekt. (Zo kwam het ding nu ook telkens naar voren). Door de doos heen schroeven is lastig want kan geen plug in de muur erachter plaatsen en daarnaast lijkt het me ook niet veilig om metaal in de doos te hebben.

Alvast dank voor tips & tricks!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Die zal inderdaad vastgelijmd zitten.
Een nieuwe doos kan je vastzetten met wat sneldrogend gips.
 

Beijtje

  • #3
Dank voor je reactie! Is er een manier om die lijm los te krijgen of zit er niets anders op dan de muur verder openmaken?
De nieuwe doos wordt een holle wanddoos dus vastzetten is geen probleem. Als ik de oude er tenminste uit krijg.
Zou ik ook deze bestaande doos kunnen laten zitten en kit/lijm erachter (en rondom, in het gipsgat) kunnen spuiten? Is dat sterk genoeg?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Haal even een koker PU Constructielijm (bruislijm) en spuit dat ertussen. Wel eerst het losse gruis wegblazen (paar rietjes aan elkaar gaat heel mooi, ogen dicht tijdens het blazen).

Die koker blijft als je hem goed afsluit heel lang goed dus ook bruikbaar voor andere klussen.

Die lijm zet uit tijdens uitharden, dus overdrijf het niet met de hoeveelheid die je ertussen spuit en leg wat op de vloer eronder. Het is rotspul voor je handen dus (vinyl of latex) handschoenen aan.

Ik stuur je een PB(klik bovenaan bij 'Berichten').
 

Beijtje

  • #5
Dit is echt een goed plan, ga ik proberen! Ik kan sowieso rondom de doos spuiten, waar de doos dan aan het gips vast komt te zitten. Maar ik ga ook proberen of ik er met de spuit een dot op de achterkant kan krijgen, zodat ie niet alleen aan het randje vastzit. Ben alleen bang dat daarvoor iets te veel ruimte tussen de doos en de achtermuur zit, maar proberen kan geen kwaad.
Ik laat weten of het is gelukt!
 

Beijtje

  • #6
Gelukt! In paar etappes gelijmd omdat de lijm aan de bovenkant en zijkant er tussenuit liep, maar muurvast nu. Bedankt voor de hulp!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Graag gedaan en bedankt voor de terugmelding. :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu