Philips Hue dimmer switch op bestaande inbouwdoos monteren

annekrijn

  • #1
Dag allen,
De titel zegt het: ik wil mijn bestaande lichtschakelaars op de benedenverdieping vervangen door Philips Hue dimmer switches. Dat wil ik over de huidige inbouwdozen heen doen. Anders heb ik straks allemaal blindplaten met een ander formaat knoppen ernaast of erboven, dat moet toch netter kunnen.
De Philips Hue dimmer switch houder (montageplaat) die wordt meegeleverd, past niet op een standaard inbouwdoos, de schroefgaten komen niet overeen.

Zelf zat ik te denken aan:
1) de gaten uitboren in de montageplaat van de dimmer switch, zodat het wel overeenkomt met de gaten in een inbouwdoos;
2) en zo dun mogelijk plaatje hout of kunststof over de inbouwdoos heen plakken/schroeven, en daar de dimmer switch op monteren.

Heeft iemand hier iets slims voor bedacht?
Ik wil het liefst geen standaard montageplaat ertussen zetten, dan wordt het zo 'dik'.

Alvast hartelijk dank,
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Is het plaatje wel breed genoeg om de doos af te dekken dan? Volgens mij is het net te smal.

Daarom kiezen veel mensen wel voor een standaard montageplaat. Even een paar foto's van het internet geleend:
RxmKlqNTI2sraSdw7BUItEun.jpg


W2fTd4EuwQBGx19tJx9QCy6o.jpg


Heel plat is het inderdaad niet.

Als je een mooiere oplossing wilt, ben je dan niet beter af met een Friends of Hue oplossing die past bij de rest van het schakelmateriaal?

123 (3).jpeg


Diverse merken hebben dat in het assortiment.
 
  • Like
Waarderingen: Jeroen63

Jeroen63

  • #3
Zelf heb ik een blindplaatje in de lasdoos geduwd, zo’n wit plaatje met kunststof veren die zichzelf vastklemt en hierop met dubbelzijdig tape de dimmer schakelaar
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Ik heb een dimmer switch van een ander merk toegepast. Deze is 55x55 mm en heeft 8 knoppen (4x aan, 4x uit), en past precies in de gira rand.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Appie026

  • #5
Ik ben helemaal niet thuis in de elektro eerlijk gezegt, maar ik ben ook van plan om de Hue switch in plaats van mijn bestaande schakelaars te monteren. De manier met een montageplaat is voor mij prima, maar kan iemand mij uitleggen wat ik met de oude schakelaar moet doen? Moet deze uit de inbouwdoos of kan hij blijven zitten, en als hij er uit moet, wat doe ik dan met de kabels?
 

Ambidexterity

  • #6
De montageplaat is erg lelijk, ik snap niet dat Philips dat zo op de markt heeft gebracht. Er zijn inderdaad weinig opties te vinden op internet. Ik heb mooie plaatjes getekend en met een lasergrafeer machine uitgesneden in plexiglas. Zo heeft het een mooie luxe uitstraling gekregen.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #7
@Appie026 De oorspronkelijke schakelaar moet weg, anders past de montageplaat niet. De draden welke op de schakelaar zijn aangesloten moet je doorverbinden, anders heb je geen spanning meer op het lichtpunt. Als het gewoon een simpele enkelpolige schakeling is (dus geen wisselschakeling o.i.d.) kun je bruin en zwart verbinden met een lasklem.

Ik neem aan dat je enige kennis hebt van werken aan elektra en dat je snapt dat je de boel eerst spanningsloos moet maken... Anders kun je er beter niet aan beginnen. :wink:

@Ambidexterity Tja, deze Philips Switches passen prachtig op de doorsnee Amerikaanse inbouwdoos, daarom zullen ze het op de markt hebben gebracht. :wink:

Voor de Eurpese markt hebben ze ondertussen ook mooie oplossingen, maar die zijn duurder.
 
  • Like
Waarderingen: Ambidexterity

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu