Beluchter riool onder/bovenhuis

R.bastiaan

  • #1
Hallo allemaal,

ik heb een oud huis gekocht (1922), en tijdens het slopen van de oude badkamer is de beluchter ook gesneuvelt. Deze beluchter zat aan het einde van mijn afvoer (en mond uit door de buitenmuur) en de leiding loopt over in de standleiding die ik deel met de bovenburen.

Nu ga ik mijn badkamer toch verplaatsen, dus dacht dat ik misschien deze beluchter wel zou kunnen mee verplaatsen in mijn nieuwe badkamer, bijvoorbeeld bij de wastafel.

Ik ging alleen twijfelen door alle verhalen over hoogte van het gebouw, vacuüm, problemen... Het kan natuurlijk ook zijn dat dit niet alleen als een beluchter werkte, maar ook als een ontluchter.

uiteraard kan ik ook die leiding weer herstellen, maar dan loopt er een leiding door de nieuw geplande slaapkamer. DIt vind ik wat minder mooi.

ik zou blij zijn met wat kleine tips.
 

Xr8

  • #2
De ontspanning van een riolering maken als open verbinding met het liefst dezelfde diameter dan de standleiding. Een binnenhuis beluchter zou ik alleen toepassen als het echt niet anders kan.

Een open verbinding met buiten heeft altijd de voorkeur. Dit omdat de leiding dan kan afblazen en aanzuigen. Bij een binnenhuis beluchter kan deze alleen maar aanzuigen.

Succes.
 

R.bastiaan

  • #3
Thanks xr8,

zelfde diameter als de standleiding gaat niet lukken. Ik denk dat de verticale leiding al sen richting de 110mm gaat. Hoogst waarschijnlijk zal er boven dan ook een beluchting zitten. de buluchter/ontluchter op dit moment is niet groter dan 40mm.

Ik denk dat ik hem dan toch maar weer even in "ere" moet proberen te herstellen. Dan maar kijken of ik hem acher een radiator weg gewerkt krijg...
 

Xr8

  • #4
Een open verbinding van 40mm is altijd nog beter dan een binnenhuis beluchter of helemaal niets.

Een goede ontspanning van een riolering is net zo belangrijk dan een goed afschot.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu