Beko wasdroger dcu7230x gaat niet aan

Elinevds

  • #1
Goedemorgen

Mijn beko wasdroger dcu7230x gaat niet meer aan…
Bij het aanzetten gaat wel het lichtje van de trommel aan, maar het bedieningspaneel blijft uit. Geprobeerd aan te zetten, gebeurt niks. Was van de ene op de andere dag, geen andere ‘symptomen’ gehad voor hij stuk ging.
Enig idee waar ik het probleem kan zoeken?
 

Lampje45

  • #2
Ik denk dat je als eerste richting deurschakelaar moet zoeken, het lampje van de trommel loopt hier niet over, maar andere zaken wel.
 

Elinevds

  • #3
Dan zouden de lampjes van het bedieningspaneel wel aan moeten gaan als hij aan gaat toch? Dacht dat dat voorheen niks te maken had met of de deur open of dicht was
 

Lampje45

  • #4
Helaas heb ik van jouw machine geen tekening en heb even bij Aeg gekeken.
Als je dat zeker weet, dan is de volgende stap de spanningsomzetter LNK of TNY op de printkaart, die de duisternis veroorzaakt.
 

Panman

  • #5
Hallo Elinevds graag zou ik ook willen weten of je probleem is opgelost en hoe, wij hebben nu het zelfde probleem wel licht maar niets kunnen.

Lampje45 wat bedoel je met ” , dan is de volgende stap de spanningsomzetter LNK of TNY op de printkaart, die de duisternis veroorzaakt”
 

Lampje45

  • #6
Als er wel voeding op de machine is en de lamp dus brandt en alle signaleringen zijn uit, dan ligt het vaak aan het circuit dat de laagspanning verzorgt voor de electronica.
Deze wordt verzorgd door een kleine chip die de typenaam LNK of TNY heeft. En berucht is om zijn uitval.
Ze kosten haast niets, maar ze moeten samen met wat andere componenten wel vervangen worden.

Maar graag voor jouw vraag een eigen draadje opstarten, anders wordt het een zooitje. En ook een foto van het typeplaatje erbij.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu