Beko Warmtepomp Wasdroger ds7431px0 stopt niet meer vanzelf.

Storky

  • #1
Hallo,

Onze wasdroger blijft afhangend van het programma (Eco, strijkdroog, kastdroog, extra droog) steeds weer terug te springen tussen 40 en 45 minuten resterend.
Als we dan na de standaard tijd van een programma (bv 3uur kastdroog) controleren, is de was nog vochtig. In dit geval lijkt het normaal te zijn dat de timer zich aanpast.
Maar als de timer na meer dan een uur nog steeds tussen 40 en 45 minuten hangt (totale duur van het programma nu 4uur) en we controleren de was, is deze meestal droog.
Als we het niet zelf stop zetten blijft de droger gewoon door gaan.
Met het timer/droogrek programma stopt het wel gewoon na de ingestelde tijd.

Ik heb recent de draaiknop voor het programma te kiezen vervangen, omdat deze door slijtage vanzelf tussen de 2 nabije programma's wisselde, en ik heb met de tuinslang de condensor zuiver gespoten terwijl ik aan de achterkant het vuile water er uit zoog met de natstofzuiger, omdat er wat aangekoekt stof in de vinnen vast zat die we er zo niet uit kregen.
De draaiknop lijkt weer perfect te werken, en de condensors zijn helemaal zuiver.


Wat ik nog kan proberen is de NTC sensor onder in de deur te vervangen. Ik weet alleen niet zeker of dit de juiste sensor is, de handleiding schrijft over een warmtesensor onder de deur die de droogte van de was meet, terwijl er bij de probleemoplossing verderop over een vochtsensor wordt gesproken zonder verdere uitleg.
Ik lees dat andere merken ook een foutcode kunnen weergeven door bepaalde knoppen in te houden, en met de draaiknop naar bepaalde instellingen te gaan, maar hier vind ik niets over terug voor deze Beko?

Alvast bedankt.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
De vochtsensor zit net achter je filter aan de binnenkant van je trommel. Deze zit met een paar parkers vast. Demonteer deze eens. Zuig goed alle stof daartussen uit en reinig hem met schoonmaakazijn (en maak hem ook droog) uiteraard haal je de stekker uit het stopcontact bij deze handelingen. Ik vermoed dat daar het probleem zit. Bij beko verzadigd de ruimte waar de sensor in zit zich nogal eens met stof waardoor er kortsluiting tussen de 2 voelers onstaat en hij niet goed zn meting uitvoert. De schroeven zitten overigens erg ver verzonken en de gaten zullen vol stof zitten. Let er dus op dat je dit eerst allemaal zo veel mogelijk verwijderd al is dit lastig. Je moet namelijk met je hoofd de trommel in en op de kop kijken om het goed te zien haha.

Het zijn metalen voelers die rond lopen ook wel voelribben genoemd. Succes
 

Storky

  • #3
Bedankt voor uw reactie. Helaas zit er daar geen sensor bij onze droger.

Deze cover zit er net achter de stoffilter
bekocover.jpg


onder de cover is het gewoon leeg:
bekotrommel.jpg


Ik herken de plastic cover wel van google zoekresultaten naar een beko vochtsensor. Normaal moeten er 2 ijzeren strips op zitten? dit type sensor kwam nooit overeen met het modelnummer van deze droger als ik op onderdelensites zocht.

bekosensor.jpg


Dit is de enige zichtbare sensor, die net onder de dubbele stoffilter zit (sorry voor het vuil, dit was net na een lading badhanddoeken, rap open gemaakt voor de foto te maken). En zo zit er nog een gelijkaardige sensor tussen de 2 condensors, net onder de trommel als het linker zijpaneel er af is. Deze wou ik eventueel vervangen als het nut zou hebben.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Ben er bang voor. Je kunt de ntc even wisselen om te proberen. Kost nauwelijks wat maar verder kan het ook goed uit de elektronica komen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu