Bekend probleem: Bauknecht TKR5850 condensdroger blijft koud

JasperTerdu

  • #1
Zoals aangegeven, ik weet dat dit een bekend probleem is op dit forum. Echter de oplossing is niet zo simpel ben ik bang.
Een 3 maandjes geleden had ik het zelfde probleem. Bij het draaien werd de lucht niet meer warm. Toen dit handige forum tegengekomen en aan de hand van de berichten de thermostaten gecontroleerd, waarvan er dus eentje doorgebrand was. Deze vervangen en het werkte weer als een zonnetje.

Gisteren echter precies de zelfde symptomen: Wel draaien, wel lucht circulatie maar alleen koude lucht.
Echter, de thermostaten door gemeten en die hebben een weerstand van bijna 0ohm, en het verwarmings element ook doorgemeten. Deze heeft een weerstand van 25 ohm als ik het goed heb afgelezen. In iedergeval geen van de onderdelen doorgebrand (oneindig hoge weerstand)

Heeft er iemand tips over waar ik dan de oorzaak zou gaan moeten zoeken? Ik hoor graag van u!
 

Co de Witgoedman

  • #2
Boven in de print kunnen de contacten van het relais op de electronic zijn weggebrand.
 

JasperTerdu

  • #3
Ik heb deze print bekeken, en kon geen duidelijke brandsporen vinden. Alleen is een relais verder lastig door te meten toch? alleen door er handmatig spanning op te zetten, maar dat is mijns inziens te riskant.

Wellicht wat andere tips?
 

JasperTerdu

  • #4
Update: Ik heb wel degelijk een kapotte relais gesignaleerd.. In eerste instantie dacht ik prima: nieuw kopen en vervangen op de printplaat. Dit is eigenlijk best prima gelukt, voornamelijk vanwege de grote en 'ouderwetse' printplaat. Echter, zodra ik hem aansloot zonder de machine aan te schakelen sprong de stop in de meterkast door. Dit moet dus wel kortsluiting zijn, maar ik kan dit nergens vinden. Misschien is de stop doorgeslagen door hoge piek belasting van de wasmachine die op de zelfde groep WEL aanstond?

Een kleine vraag wat voor mij misschien wat duidelijk maakt: Als de totale weerstand van de droger nu rond de 700ohm bedraagd. Wat vertelt dit mij? Is dat dan inderdaad kortsluiting, of is dit een normale weerstands waarde, en kan ik gewoon een tweede keer proberen deze machine aan te sluiten met de wasmachine uit?
Graag hoor ik een en ander van u! Jasper

EDIT: Ik zag trouwens dat een IDENTIEK probleem al eerder is besproken
Bauknecht Wasdroger TRK 5971 droogt niet
Echter, hier was het relais vervangen voldoende. Bij mij echter niet. Ik heb trouwens niet precies de zelfde type droger, maar te zien aan de printplaat wel exact de zelfde printplaat. Ook precies de zelfde relais was doorgebrand bij mij.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu