Bauknecht WT-1530, hele motor vervangen vanwege koolborstels

Silvia_M

  • #1
Hoi Allemaal! Wat een geweldig forum is dit, echt goed dat iedereen elkaar zo probeert te helpen. Waar mogelijk zal ik in de toekomst ook een steentje bijdragen. Voor nu zit ik zelf met een probleem.

De wasmachine draait niet meer. Water pompt nog goed en de programma's draaien af, maar de trommel staat altijd stil, ook zonder wasgoed. Als je hem met de hand omdraait hoor je een ratelend/zoemend geluid. Ik denk niet dat dit de lagers zijn omdat de machine tot voor kort nog prima centrifugeerde (zonder lawaai).

Het betreft een Bauknecht WT-1530 was/droog combi met NC nummer: 858331012000.

Vandaag een monteur (van 'om de hoek') laten komen voor inspectie. Ik had gehoopt op de V-snaar maar dacht zelf meer aan de koolborstels, zeker gezien het aantal mensen hier met hetzelfde euvel.

De monteur zei inderdaad dat de koolborstels het probleem waren, maar dat die niet los te vervangen zijn en dus de hele motor vervangen moest worden. :?: Hij belde nog met zijn baas en liet mij meeluisteren naar het antwoord, die man bevestigde ook dat het vervangen een dure operatie wordt.

Hij belt nog over de prijs maar dat zal rond 300 euro gaan kosten. Omdat de machine volgens hem uit begin 2001 komt, raadde hij aan (elders) een nieuwe machine te kopen. Dit kost zo'n 600 euro. Hij raadde dus af de motor te vervangen en ergens anders een nieuwe machine te kopen.

Jullie snappen, dat doen we niet zomaar zonder te dubbelchecken of dit wel normaal is allemaal. Hij liet me heel behulpzaam de gedemonteerde motor zien, waar het hier en daar zwart zag en de pinnetjes van de koolborstels heen en weer konden bewegen. Ik geloof best dat die dingen stuk zijn, maar heb ook gelezen dat er voor 4 tientjes nieuwe inzitten.

Hoe valt dit te verklaren dan? Weet iemand dat?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Koolborstels zijn volgens Whirlpool/Bauknecht als los onderdeel te verkrijgen...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu