Bauknecht WA7343 centrifugeert niet meer

Rrruud

  • #1
Even vooraf: Ik vind dit een prima forum. Op basis van beschreven oplossingen heb ik eerder dit jaar mijn wasdroger weer aan de praat gekregen.

Maar nu heb ik een lastige: Ik heb een Bauknecht WA7343, 1000 toeren (8583 200 12000) van 5 jaar oud die sinds vorige week niet meer goed centrifugeert.

Na de normale was (diverse programma’s) komt de was er drijfnat uit. Bij het programma intensief centrifugeren (duur 3 minuten) gebeurt er niets en op het eind draait de trommel heel even en stopt dan. Bij het programma “spoelen en centrifugeren
 

Henny

  • #2
De waarde van 17,4 kOhm gemeten op de NTC voeler lijkt mij wel in orde. (35,9 bij O graden / 9,8 bij 30 graden).

Dat het lampje deur open blijft branden is zeker niet normaal.
Daar de verwarming, ondanks de juiste waarde van het element en de voeler, ook niet functioneert zou je de besturing (elektronica) gaan verdenken.

Geeft de machine geen enkele foutcode?
 

Rrruud

  • #3
Bedankt voor de reactie.

Het display geeft enkel de overgebleven tijd aan. Op kort centrifugeren begint dat met drie minuten. Na starten hoor je een relais tikken en gebeurt er niets. Na een halve tot één minuut draait de trommel heel even (ca 2-3 seconden) op laag toeren en piept dan voor klaar. Er komt geen foutcode.

Bij alleen afpompen loopt de tijd wel netjes af.

Bij intensief centrifugeren (15 minuten) start het programma gewoon en draait de trommel gedurende vijf minuten heen en weer en als de tijd op 10 minuten staat piept hij dat hij klaar is. Wederom geen foutcode.

Kortom: hij geeft geen foutcode aan.
Ruud
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu