Bauknecht WA3773 met code E9

Jacq23

  • #1
Tijdens het wassen maakte de wasmachine op een gegeven moment een geluid alsof er een tennisbal inzit. Toen ik een half uur later bovenkwam stond de code E9 op het display.

Bij het veranderen van de programmaknop sprong de wasmachine bijna het raam uit. Er gingen wel allerlei lichtjes knipperen en piepen. Hierna heb ik nog een keer geprobeerd om de knop op afpompen te zetten. De reactie werd minder heftig maar afpompen doet hij niet.

Wasmachine een nachtje laten staan en het daarnet nog een keer geprobeerd maar hij reageert nog steeds een beetje schuddend op het afpompprogramma.

De deur gaat ook niet open dus de was zit er nog in.
Is er nog hoop voor deze wasmachine?
8554 938 12000
 

Henny

  • #2
Controleer eens of de tacho-spoel op de motor aanwezig is en goed op z'n plaats zit.
 

Jacq23

  • #3
Ik ga de wasmachine open maken maar zou je me misschien kunnen uitleggen hoe die tacho spoel er ongeveer uitziet en hoe hij op de motor moet zitten?

Ik heb ondertussen wel enige verbetering bereikt door de programmaknop enige keren rond te draaien zonder de stekker in het stopcontact en daarna de machine te resetten. Ik kon hem daarna zowaar leegpompen.

Hij geeft nu wel weer normale waarden in de display maar ik durf hem niet aan te zetten. Ik ga morgen eerst eens aan de binnenkant kijken of ik iets los zie zitten ofzo of dat iets er verbrand uitziet en naar die tacho-spoel. De was die erin zat was nog niet gespoeld.

De programma wijzer stond ook ongeveer bij het spoelen.
 

De moker

  • #4
Kan je het beste eerst eens controleren of je balslang niet verstopt zit, ik heb vaker mee gemaakt dat er bijvoorbeeld een sok o.i.d. in zat. Probeer het water er eens af te laten lopen bij je filterdop (wel een emmer en een dweil bij de hand houden). Als daar niet al het water uit loopt heb je een verstopping en kan de machine gaan trachten te centrifugeren met water er in, dan gaat ie behoorlijk tekeer..

Mocht je de tacho zoeken, die zit achter op je motor bevestigd onder een rond blikken plaatje (een spoeltje met 2 draadjes er aan waar binnen in een magneetje draait op de motoras).

Succes..
 

Jacq23

  • #5
Wasmachine open gemaakt het lijkt of alles op z'n plaats zit. ik zie ook geen veren loshangen ofzo. Het water is er allemaal wel uit denk ik.

Hij blijft nadat je een programma kiest en dan op start drukt code E9 geven en tegelijk piepen en knipperen. Misschien toch tijd om iemand te laten komen.
 

Henny

  • #6
Service documentatie geeft de cijfers 1 t/m 7 aan voor foutcode's.

Welke led('s) branden er in combinatie met de code E9?

Heb je de machine al een reset gegeven door de start-toets langer
dan 5 seconden in te drukken?
 

Co de Witgoedman

  • #7
Even een vraagje, hoe hoog is de waterstand als de machine deze foutcode aangeeft?
Foutcode 9 is meestal een te hoge waterstand.

Verklaart echter niet dat de machine wegsprong..
 

Jacq23

  • #8
Hoi bedankt voor alle tips maar ik kon het defect echt niet vinden en heb dus toch maar een specialist laten komen. Deze concludeerde na enkele minuten dat de programmaklok defect was.

Wel een dure reparatie (zo'n 200 euro) maar hij vond dat de lagers nog goed waren en ook een bepaalde afdichtring dus nu maar hopen dat de machine het nog een hele tijd blijft doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu