Bauknecht vaatwasser bromt

Robert1986

  • #21
Ik ben net klaar met het beestje. Ik heb hem helemaal binnenstebuiten gekeerd. Alleen het verwarmingselement durf ik niet aan te beginnen maar ik denk ook niet dat daar het probleem ligt.
Ik heb de slangen van de afvoer en die van de hoofdmotor gecontroleerd. Watertoevoer was niet nodig want hij liep gewoon vol.
Ik heb vooral de hoofdmotor goed gereinigd (beetje gruis weggehaald en de afsluitring goed geplaatst) meer kon ik niet doen en zag ik ook echt niet als abnormaal. De motor doet het prima, hij roteert goed buiten de machine.

Het probleem is niet helemaal opgelost. Ik heb de machine nu uit de keukenkast staan en hem aangezet. Hij begon als een zonnetje, maar zodra ik de klep open deed tijdens het programma om de motor stil te laten vallen en de klep weer dicht deed sloeg hij vast. Hij bromde nog maar draaide niet. Een herhaling hiervan zorgde ervoor dat hij het nog niet deed. Een tik tegen de zijkant van de machine waar de motor zit zorgde ervoor dat hij aansloeg :-s (heerlijk die apparatuur). Daarna heb ik de machine meermalen (toch zeker 10 keer) aan en uit gezet of de klep open en dicht en al haperde hij 2 keer. Hij startte altijd weer.
Hij draait nu al een tijdje en ik ben er zojuist naartoe gelopen om het aan/uit proces nog eens te herhalen en hij sloeg weer 2 keer niet aan. Rustig de klep open en dicht zorgde ervoor dat hij weer op gang kwam.

Al doet de machine het nu iets beter (hij doet het nu vaker dan voor ik hem uit elkaar had gemaakt).
Heeft u de machine waterpas staan? Ik namelijk niet. misschien dat over tijd de motor hier onder gaat lijden?

Samengevat blijft het een raadsel wat precies de oorzaak is.
Het zit hem echt in de motor. De slangen waren prima, de afpompmotor is prima. Het ligt echt aan de hoofdmotor. Maar ik kan er niet over uit waarom hij hapert. Het enige wat ik kan bedenken is dus het waterpas staan of niet. Mijn beestje is 2.5 jaar oud, het lijkt me toch stug dat de motor al slijtage kent :-|
Niet opgelost dus.

Als uw probleem hetzelfde is als die van mij dan ligt het niet aan het plastic dat u beschrijft van de hoofdmotor denk ik. Al hebben we niet dezelfde is de motor in grote lijnen hetzelfde.
Als ik het plastic gedeelte eraf haal moet ik een nieuwe motor, daar deze er bijna aan vastgegroeid is, ik moet teveel beschadigen om deze los te krijgen.

Als u meer weet of een eigen oplossing heeft hoor ik het graag.

Succes.
 

Surfdj

  • #22
Onze motort met schoenhuis was ook uit één stuk en begaf het net na de garantieperiode. Is vervangen door een andere motor met een los schoepenrad. Ik kan u één van de twee vervangen indien nodig. Motor is sowieso duur.
Machine staat de voorkant waterpas. Of dat ook van voor naar achter zo is weet ik niet, moet ik nakijken.
Het bloijft ook voor mij een raadsel.
Zou er ergens een slecht contact zitten. De motor gaat wel draaien bij openen en sluiten van de deur. (of meerdere malen openenen).
Slechte printplaat lees ik, maar waar zit dat ding?
John
 

Surfdj

  • #23
Inmiddels via een ander forum toch het advies gekregen om de condensator te vervangen en............................hij loopt en draait en wast weer als vanouds. :P
Allemaal heel erg bedankt voor het meedenken :prima:
John
 

Robert1986

  • #24
Wat fijn dat u een oplossing heeft gevonden.

Nu is de kans groot dat wij hetzelfde probleem hebben. Kunt u mij vertellen waar de condensator bij u zit? En kunt u ook vertellen hoe duur deze voor u is en waar u hem vandaan heeft?

Ik hoor graag van u.
 

Surfdj

  • #25
De condensator zit bij mij achter aan de motor die zo staat te stuiteren wanneer er gewassen moert worden.
dus aan de andere kant van deze foto. Een soort aluminium buis. Kwestie van de 2 contacten losmaken en de schroef losdraaien. Wanneer je de machine op zijn rechterkant legt en je verwijdert de bodemplaat kun je condensator er zo afschroeven. Denk om water uit je machine halen. Zoals ik u in een pb gemaild heb , heb ik de mijne vervangen door een 3mu. Volgens de medewerker zou dit geen problemen geven en inderdaad het draait als een tiereleir.
Gekocht bij een elektrotechnisch buro aan de balie. De meeste onderdelenhuizen hebben deze zeker op voorraad. Kosten €8.10 incl. btw.
Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu