Bauknecht TRK 984 - Pomp OK maar draait niet

VMK

  • #1
M'n Bauknecht TRK 984 wasdroger (servicenummer: 03/3461-14.02 | 46 ) pompt het condenswater niet weg. Wanneer ik de pomp direct aan de stroom hang loopt ie gewoon. Relais op de print is ook OK. Geen flauw idee wat 't verder kan zijn.

Heeft iemand misschien een schema? Want zonder schema kan ik er niet achter komen wat verder nog oorzaak hiervan kan zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zit er speling op de pomp-as ?
Het komt voor dat een pomp zonder water wel loopt maar met water erin niet wil lopen.
 

VMK

  • #3
Er komt geen spanning op de pomp, dus geen of wel water maakt niet uit. Spoeltje op de print wordt wel aangetrokken. Een enkele keer komt er overigens wel spanning op de pomp te staan maar blijft die er vervolgens op staan waardoor de beveiliging er een eind aan maakt en de droger compleet stopt.

Lijkt dus op een relais dat blijft plakken of zo, maar kan niets vinden. Enige relais waarvan ik zeker weet dat 't de pomp aanstuurt doet 't :?
 

Co de Witgoedman

  • #4
De machine is dermate oud dat er geen schema's meer van te krijgen zijn en de meeste onderdelen ook niet meer............

Ik zou als ik u was de bedrading volgen naar de klok.......ik denk dat daar de oorzaak in zit.
 

VMK

  • #5
Ja hij is best al een beetje oud, 1989...

Draden heb ik gevolgd tot op de print, daar kom ik uit op een relais dat de pomp moet schakelen. Het rare is alleen dat over de spoel van het relais 40 volt blijft staan zowel met de vlotter naar beneden als met de vlotter omhoog. Terwijl het relais op zich wel in orde is.

De schakelklok open maken om daarin de oorzaak te zoeken lijkt me niet echt verstandig. Dus ik vrees dat ik de vlotter maar rechtstreeks via een relais aan de pomp moet gaan hangen, zonder tussenkomst van de schakelklok.
 

VMK

  • #6
Heb de boel in zoverre kunnen deduceren dat ik erachter ben dat het in, danwel onder de klok mis gaat. Zou het kunnen dat er in, cq onder, de klok ook nog een relais zit dat schekelt voor de pomp?

Heeft iemand anders een schema van een iets modernere Bauknecht droger welke met een vergelijkbaar soort klok ed werkt? Kan ik iig zien hoe zoiets over het algemeen werkt.

Alvast bedankt voor de reactie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu