Bauknecht TRAK6460/1 droger maakt lawaai tijdens draaien

Molenrob

  • #1
Beste forumleden: onze Bauknecht TRAK6460/1 droger (5 jaar oud maar met met gebruikjaren van denk ik 10 jaar (groot gezin)) maakt enorm lawaai tijdens het rechtsom draaien, ongeacht het programma. Zodra hij weer linksom draait is het lawaai over.

Ik heb inmiddels de snaar losgekoppeld van de motor maar als de motor gaat draaien blijft het probleem bestaan. Ik denk zelf dat het niet de koolborstels zijn daar de motor op zich wel draait op normale snelheid. Ik vrees dat een van de wikkelingen van de motor niet meer goed is ....... en dat is denk ik een duur geintje.
Wie heeft suggesties voor mij? Zou het nog zinvol zijn om de motor te gaan vervangen (zo ja wat zou een motor gaan kosten???)

Groeten Rob
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Controleer de koolborstels, wanneer ze korten zijn dan 15 mm dienen ze vervangen te worden.
Kijk ook of de collector glad is, bij een defecte collector steekt er soms een lamel iets boven de andere uit, dan wordt het een andere motor of, gezien de kosten hiervan, waarschijnlijk een nieuwe machine.
 

Molenrob

  • #3
Koolborstels waren nog goed, echter de motor wikkeling aan een zijde was zwart aangeslagen. Conclusie is dat inderdaad de motor het bijna heeft begeven. Inmiddels daarom maar een nieuwe droger besteld.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik heb niet gezien dat het een droger was, er zitten dus geen koolborstels in de motor volgens mij :oops:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu