Bauknecht Oko Plus 1300

Noes

  • #1
Mijn vraag lijkt veel op de andere vragen over Bauknecht wasmachines op het forum, maar ik kom er toch niet uit.

Na ongeveer een half uur in het programma stopte mijn wasmachine en begon te piepen. Alle lampjes knipperen. Ik heb een muntstuk uit de afvoer gehaald, maar nu doet ie het nogsteeds niet. Daarbij is de was in de machine nu electrisch geladen.

Ik heb de stekker uit de machine gehaald. Wie kan mij helpen? En wie weet waar ik eventueel onderdelen voor dit type machine kan krijgen, want deze machine kan ik nergens terugvinden.

Productcode is: 8583 286 12000

bij voorbaat hartelijk dank.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Onderdelen voor witgoedreparaties

Wat wordt er bedoeld met "de was is elektrisch geladen", graag nadere omschrijving.

Dat knipperen van de lampjes: welke lampjes branden wel of knipperen wel en welke niet. En/of: geeft het display niet een foutcode aan, bijvoorbeeld afwisselend F en P of afwisselend F en A?
Graag specificeren, want dat kan een indicatie zijn voor de storing.

De NC code komt bij mijn doc. niet voor, wél 8583 285 12000
 

Noes

  • #3
Als ik de natte was in de machine aanraak, dan krijg ik een electrisch schokje. Ik heb inmiddels de ondergrond waar de machine staat helemaal droog gemaakt (was wat water gelekt tijdens het schoonmaken van de afvoer rechts onderaan de machine).

Alle lampjes knipperen, dus alle lampjes van de verschillende centrifuge snelheden. Tevens de lampjes bij "deur open", "kraan dicht" en "spoelen".

Na een tijdje kan ik de deur opentrekken, maar als ik de machine opnieuw start, dan hoor ik geklik (geen gebrom). Hij vult normaal met water en ook afpompen is geen probleem, maar ik heb het idee dat de trommel niet kan draaien. Vervolgens houdt de machine er mee op, begint te piepen en te knipperen.

groeten,
Noes
 

Noes

  • #4
Vanmorgen de machine open gemaakt. De aandrijfriem van de trommel is in orde.
Ook verder zie ik in de machine niets dat 'defect' lijkt.

Machine nog een keer aangezet. Dit keer hield hij er na het vollopen mee op en begon te piepen. De lichtjes bij de centrifugesnelheden knipperen allemaal tegelijk. De overige lampjes blijven normaal branden (dus hetzelfde als wanneer ik hem aanzet).

Ik hoor dus wel geklik, maar geen gebrom en ik ruik geen schroeilucht (motor loopt dus niet vast?).

Alvast bedankt voor kennis, kunde en wijsheid.

Noes
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Indien de trommel niet draait, zou er iets mis kunnen zijnmet de koolborstels, alhoewel volgens mijn gegevens deze machine dat zou moeten aangeven met code F6. Maar ik weet dus niet of je machine zo'n display heeft omdat de NC-code afwijkt.

Vooralsnog ga ik bij dat schokje maar even uit van statische elektriciteit, tenzij de wasmachine in een niet (goed) geaard stopcontact zit. Dat laatste is gevaarlijk...
 

Noes

  • #6
Beste klusidee Kees,

Dank je wel voor al je hulp. Mijn machine heeft inderdaad geen display, dus een code kan ik niet aflezen, helaas. Misschien een beetje stomme vraag, maar ik heb echt geen verstand van wasmachines en motoren e.d., maar waar zitten de koolborstels, hoe herken ik ze en hoe vervang ik ze?

Nogmaals bedankt!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Hoe je bij dit model de koolborstels het beste kunt bereiken kan ik je niet zeggen, misschien een van de witgoed-specialisten.

In afwachting van een reactie zou je alvast naar koolborstels Bauknecht kunnen zoeken, daar kom je een en ander tegen en kun je kijken of een van de antwoorden toepasselijk is.

Anders wachten op een specialist hier op het forum.
 

Henny

  • #8
Demonteer de achterplaat.
Haal de aandrijfsnaar los.
Draai de twee bouten (13mm) los, waarmee de motor vast zit.
Haal de stekerverbinding op de motor los + aarddraad.
Demonteer de snoergeleider.
Je kan nu de motor onder de machine vandaan halen.
Schroef de twee koolborstels (in zwarte houders) los.

bestelnummer: 481236248004
Europart nummer: 0.03.47.27.0
 

Noes

  • #9
Mensen op dit forum,

Ik heb de koolborstels vervangen en mijn wasmachine doet het weer als vanouds. Hartelijk bedankt voor alle hulp, want zonder jullie had ik zeker een nieuwe moeten kopen door gebrek aan technische kennis.

Noes
 

Henny

  • #10
Noes, zo zie je maar weer, hoe je met een beetje hulp op afstand,
iets kan bereiken wat jezelf niet voor mogelijk had gehouden.

Goed van je dat je de borstels zelf hebt kunnen vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu