Badkamervloer met verf

Nblitz

  • #1
Hoi,

Mijn hele badkamervloer is zwart geverfd. Dit heb ik niet gedaan. Ik woon sinds kort in de woning en ik dacht dat het zo goed zou komen maar dus niet.
De verf begon een beetje te schilferen, op de plek waar ik mij douche. De plek begon steeds groter te worden dus ik dacht laat mij dat gaan weghalen.
Hoe kan ik dit het beste doen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Als het tegels zijn gehele tegel vloer er uit breken want de voegen zijn ook zwart en die krijg je niet meer schoon.

Succes
 

Nblitz

  • #3
Nee, het zijn geen tegels. Een soort natuur ondergrond of hoe je zoeits noemt.
 

Tiho

  • #4
Zal wel terazzo zijn:

 

Nblitz

  • #5

Dit is het. Ik denk dat Tiho gelijk heeft? Zoeits dus. En oh god wat stinkt het hier van de thinner.
Als er een betere manier is PLEASE. Ik word er niet goed van.

Nog één. Zo'n mooie ondergrond en dat het dan geverfd werd. Zonde.

 

Tiho

  • #6
Dat is terzazzo ja, je zou het met afbijt kunnen proberen of met verffohn.

Stop altublieft met thinner dit is explosief en dus ook zeker geen fohn gaan pakken nu. :!:
 

Nblitz

  • #7
OK, THANKS. Ik stop met de thinner. Dus "afbijt" of "verffohn" bij de GAMMA zoeken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Kijk een foto doet wonderen :P



Succes
 

Tiho

  • #9
Jep, let er wel op dat de afbijt voor alle verf geschikt is en gebruik hierbij ook handschoenen e.d.
 

Nblitz

  • #10
Ik heb zitten wat een verfföhn precies is/doet. Het lijkt mij gevaarlijk, vooral voor een klusnewbie zoals ik. Dus ik denk dat ik voor de afbijtmiddel ga.

Nogmaals, bedankt Tiho, Henk :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Niet zelf mee klooien maar een terrazzowerker in huren, die hebben hier speciale frezen voor en het grote voordeel is dat alles weer netjes strak wordt.
Ook beschadigingen kunnen door hun weggewerkt worden.
 

Kaajee

  • #12
Sorry dat ik het zeg, maar dit vind ik nou een waardeloos advies! We zitten op een KLUSforum hoor! Zo kun je elke klus wel afdoen met: laat er iemand anders naar kijken/haal er een specialist bij. Lijkt me niet de bedoeling. Dan moeten mensen maar naar werkspot oid gaan.

Juist deze klus leent zich prima om zelf te doen: of met afbijt of met inderdaad een verf-föhn. Dat terrazzo is zo sterk als wat; daar beschadig je niets mee als je zelf aan het klussen gaat (zolang niet gaat bikken)
Je kan er (als je niet tevreden bent met het resultaat oid) altijd nog een specialist bij halen.

En @TS: een verf-föhn is eigenlijk een gewone föhn; principe is hetzelfde als een haar-föhn; iets professioneler en daarmee smelt je ahw de verf er af. Kan heel goed werken; al helemaal als je zegt dat er hier en daar al los gaat laten. Dan hoef je niet meteen met chemicaliën aan het werk. Kan je daarna altijd nog proberen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #13
Geen ervaring dus, anders zou je dit advies niet op deze manier afkraken.
Je weet dus schijnbaar ook niet dat het bindmiddel cement is dat ook verf opneemt en niet zomaar met een föhn schoon te maken is.
Ook als de uitvoering door een klusser niet zelf gedaan kan worden kan een advies wel oké zijn.
 

Kaajee

  • #14
Wel ervaring. Is al weer ruime tijd geleden, ooit eens zo'n soort vloer (gang) schoon gekregen.
Ok, je zult met het af-frezen wellicht een nog beter resultaat bereiken, maar dat is maar net waar men (@Nblitz) op uit is.
Voordeel is dat terrazzo van zichzelf ook al een structuur (met ook zwarte puntjes) heeft, dus dat evt. resten verf niet zo op hoeven te vallen.

Maar jij kan de kwaliteits-wens/eis van TS ook niet inschatten, toch? En de kwaliteit van de huidige verf laag ook niet.
En om dan als moderator (die toch bepaalde autoriteit geniet alhier) botweg te adviseren: "Niet zelf mee klooien maar een terrazzowerker in huren" vind ik te kort door de bocht. Waarom iemand op kosten jagen (zo'n specialist is duur) als je voor een paar tientjes een heel goed resultaat kunt bereiken.

Je advies zou anders geformuleerd beter over komen, iets in de trant van: "Je zou het eerst zelf kunnen proberen met afbijt of fohn, maar de verf kan ook echt in het terrazzo zijn gaan zitten, om het dan echt goed schoon te krijgen is een terrazzowerker aan te raden"
 

Nblitz

  • #15
OK, nog meer info dus hoe het nog anders kan...
Ik post later wat afbeeldingen of een update hoe het terecht gekomen is.

Wat ik weg heb kunnen halen, zelfs met een beetje thinner, vond ik mooi genoeg. Als ik het sneller en zonder die stank van een middel (geringe ventilatie) kan doen zou ik me gelukkiger voelen. Daarvoor kwam ik hier :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #16
En om dan als moderator (die toch bepaalde autoriteit geniet alhier) botweg te adviseren:"Niet zelf mee klooien maar een terrazzowerker in huren"
Heeft niets te maken met kort door de bocht, het is mijn ervaring dat je eerst (dagen) bezig bent om de verf er niet goed af te krijgen en dan alsnog de vloer laat frezen. (of zelf frezen maar dat raad ik niemand aan.)
Laat TS gewoon zelf beslissen welke werkwijze hij wil toepassen.

Mijn advies heeft toch niets te maken met het feit dat ik mod ben, denk je echt dat een klusser zich daardoor laat beïnvloeden ?
 

Kaajee

  • #17
Jan schreef:
Mijn advies heeft toch niets te maken met het feit dat ik mod ben, denk je echt dat een klusser zich daardoor laat beïnvloeden ?
Ja, dat denk ik zeker....... (en vele met mij denk ik, is ook meestal zo op internet fora; de mod is tevens een kenner en toch een soort autoriteit. Deze moet dab ook altijd extra kritisch zijn met zijn/haar reacties. Ik ben zelf ook op verschillende fora mod, daar geldt hetzelfde.......
Maar genoeg hierover.....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu