Badkamer zonder deugdelijke elektrische bedrading

hiddesjoerd

  • #1
Dag klussers,

Sinds twee jaar heb ik een huis gekocht en kom er nu met een verbouwing van de kamer er naast achter dat de bedrading van de badkamer (die drie jaar geleden door de vorige bewoners is laten verbouwen door keukenverkoper Bedrijf verwijderd - mod) niet deugdelijk is. Zoals op de foto te zien is, ligt de bedrading in de centraaldoos open en is de oude bedrading (groen en rood) naar de meterkast niet vervangen. Daarnaast loopt er geen aardedraad. Of de badkamer überhaupt geaard is met een net of iets dergelijks weet ik niet. In de badkamer hangen 3 spots en zijn er 2 schakelaars (1 voor de spots en 1 voor de ventilator).
Mijn vraag is nu: is deze installatie ondeugdelijk en kan ik de badkamerverkoper hier op aanspreken in de hoop dat zij dit herstellen?

Alvast bedankt voor jullie expertise.

Screenshot_20230712_182704_Photos.jpg 20211123_130314.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Starter01

  • #2
Volgens mij zie ik een grijze draad (foto is niet al te scherp) = aarde. Het verdient allemaal niet de schoonheidsprijs, lasdozen horen gesloten te zijn. Een naam van een bedrijf noemen hier is ook niet echt netjes. Eea lijkt me allemaal relatief eenvoudig zelf op te lossen, is waarschijnlijk minder moeite dan de kant die je op wilt.
Verder wordt er op dit forum geen werk van derden beoordeeld of juridische adviezen gegeven. Maar naar mijn idee is je eerste aanspreekpunt de vorige bewoner(s).
 

hiddesjoerd

  • #3
Dank voor je antwoord. Naam van de derde partij noemen is inderdaad niet netjes.
De grijze 'draad' is volgens mij een kabel voor de spotjes. Makkelijk zelf oplossen gaat helaas hier niet op, want dan moet het gestucte plafond van de badkamer er uit.
De vraag is niet zozeer juridisch inhoudelijk, maar meer technisch.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Kun je niet simpel een spotje er uit halen, deksel op de doos klikken en klaar?
Rood groen hoef je ook niet te vervangen zolang er geen stoffen mantel omheen zit.
Aarde hoeft ook niet in de lasdoos te zitten die kan gewoon achter een spiegel of sifonkap oid. zitten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Is je bedoeling dat dit bedrijf het gaat oplossen? Bel ze dan, of laat een andere installateur het keuren. In dat geval sluiten we het topic, want we beoordelen in principe geen uitbesteed werk.

Wil je het zelf aanpassen? Dan kunnen we je wellicht helpen. Geef dan aan welke kennis en gereedschap op elektra-gebied je hebt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu