Avanta bij warmwatervraag wisselend warm koud

Baxter

  • #1
Hallo klussers

weet iemand wat hier aan de hand kan zijn?

Mijn Remeha Avanta geeft sinds vanochtend bij warmwatervraag wisselend paar seconden warm water dan paar seconden koud. Naar mijn idee hoor ik het relais van de driewegklep tikken, maar zeker weten doe ik dit niet.

Aanvulling op de symptomen: het is het relais van de driewegklep en deze blijft tikken als de ketel in rust is.

gr, Eric
 

Grashopper

  • #2
Dan is je actuator (zwarte motor op driewegklep) kapot. Deze stopt normaal op een eindaanslag en die van jou blijft heen en weer lopen vermoed ik. Als je hem vervangt moet je ook even controleren of de driewegklep zelf nog soepel loopt. Dit kun je doen door even het pinnetje in te drukken. Gaat wel zwaar maar moet zonder "haken" mogelijk zijn.
 

Baxter

  • #3
Dankjewel voor het snelle antwoord. Nu vraag ik mij af: de ketel hangt er pas een half jaartje. Mijn vorige ketel(s) kampte ook met dit probleem (Vaillant High Solid). Is dit een geval van pech, of kan er iets mis zijn met de installatie dat dit probleem bij verschillende ketels terugkeert?
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #4
Een toeval denk ik , maar kan ook het gevolg zijn van extreem veel /korstondig gebruik van de ww ,waardoor de klep te vaak heen en weer staat te pendelen.
 

Grashopper

  • #5
Zou eventueel ook nog kunnen dat de installatie veel vuil bevat waardoor de driewegklep zwaar gaat lopen en het motortje defect raakt. Kan natuurlijk ook stom toeval zijn.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
de ketel hangt er pas een half jaartje.
DUIDELIJK geval Installateur inschakelen die de ketel gehangen heeft is garantie
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Snelle conclusie, of hij heeft er een tweedehands opgehangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu