Isense bij Avanta ketel stuk of iets anders?

Ribruijn

  • #1
Allen,

Iets raars: radiatoren werden vanavond wel erg warm, gloeiend heet zelfs. Temperatuur in huis werd dan ook veel hoger dan ingesteld. De isense thermostaat stond op 19 en gaf ook 19 aan als temperatuur. Ketel bleef echter doorverwarmen. Een thermometer ernaast gaf 22 graden aan en de ketel bleef doorstoken. Thermostaat laag gezet, ketel gereset en daarna eens even goed gekeken. Raar: thermostaat liep terug tot 18. Thermometer ernaast ging ook nejes naar 18. Temperatuur op isense thermostaat op 19 gezet en ketel sprong weer aan. Temperatuur liep netjes op naar 19, zowel op isense als op externe thermometer. Daarna bleef de isense echter weer 19 aangeven en bleef de ketel doorstoken tot het weer 22 graden werd en ik het welletjes vond. Isense bleef 19 graden aangeven. Iemand een idee? Isense stuk? Wel raar, het ding komt niet meer boven de 19 graden qua metingen, maar wel lager. Ketel gaf trouwens geen foutmeldingen.
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #2
Nieuwe batterijen in de I-Sense?
Deur op een kier gehad oid ...

Calenta :cool:
 

Xr8

  • #3
De batterijen zijn bij deze ketel niet van invloed op de werking van de thermostaat. Heb je een nieuwere Avanta met smart-power dan zijn de batterijen niet nodig. Heb je een oudere dan zijn ze uitsluitend nodig voor de blauwe achtergrond verlichting.

Succes.
 

Ribruijn

  • #4
Klopt, ik heb een nieuwere Avanta en geen batterijen. Heb de isense van de muur gehaald en wat schoongeblazen. Ding lijkt het weer te doen. Vreemd....
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #5
Ja,wel vreemd. :roll:
Kan een keer gebeuren natuurlijk. Ik zou het wat in de gaten houden en misschien gebeurd t nooit weer.

Calenta :cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu