ATAG Blauwe Engel Foutcode A24

Fasygo

  • #21
...tja, die grote drukschommelingen tot zelfs 0 bar komen van lucht in het systeem? Er zit wel degelijk goede druk in het systeem. Ik hoor dat toen ik bijvulde en ik merk het als ik iets water uit het systeem laat lopen via de vulnippel.

Is het zo dat als je op de druksensor duwt de druk in het display idd verhoogt? En als je er aan trekt dat de druk op het display lager wordt?

Expansievat is ok. Driewegklep is ok, ook binnenwerk (beiden reeds vervangen).

Is er iemand die een Automatische ontluchter heeft die ik ergens kan ophalen?
:lol:
Ik heb ook nog de watertoevoer voor het voorraadvat warmwater dichtgedraaid om zo uit te sluiten dat er geen lek in de warmtewisselaar zit die de druk in het CV systeem zou opvoeren. Dit is dus ook in orde. Er zit volgens mij wel veel lucht in het voorraadvat voor warmwater die er dus blijkbaar niet uit kan....

Ik hoor wel of er iemand is waar ik zo'n ontluchter kan ophalen......in de burt van Amersfoort..... :wink:
 

Fasygo

  • #22
....daar ben ik weer.
Toch maar even de automatische ontluchter eraf gehaald. Je moet de juiste schroevendraaier hebben, en een beetje druk zetten op de schroef bij de eerste aanslag om los te draaien.
Anyway, de ontluchter eraf en onder de kraan gespoeld. Een beetje zwart maar niet veel. Ook even in de azijn gehad. Al met al lijkt de ontluchter zijn werk wel (wee) te doen.
Nu weer terug erop gezet en afgevuld. De druk gaf weer, heel vreemd, bij het afvullen een zeer lage druk aan van 0,1 en mijns inziens veel te langzaam ging de druk steeds 0,1 omhoog. Echter de druk vanuit de vulkraan van de woning is ruimschoots aangezien het vullen op een gegeven moment zeer traag ging. Echter opeens schoot de druk omhoog.......
Toch de druksensor?
Als er warm water wordt opgewarmd dan stijgt de druk tot over de 3,5, zelfs tot ruim 4 bar, op de digitale display. Echter ik kan me niet voorstellen dat de druk tot die hoogte stijgt. Iemand een idee nog?
Zet ik de warmwater voorziening uit, dan stijgt de druk tijdens de CV vraag tot soms 3 bar, komend vanaf 2,0. Is dat niet een vreemde hoge verhoging?

Help.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #23
Hoe oud is jou expansie vat en wat staat er op dat vat?

Leeftijd gevonden. Nu nog wat er op staat?


Het lijkt er al bijna op dat je driewegklep verkeerd zit of de boiler lekt naar de cv kant toe.
 

Fasygo

  • #24
Expansievat is vorige week vervangen. Flamco 18L, 0,5
Driewegklep is alleen het binnenwerk van vervangen. Dat kan toch niet mis gaan. Overigens schakelt de dreiwegklep wel van CV baar WW als dat moet.

Lekkage vanuit WW naar CV heb ik uitgesloten door de toevoerkraan van koudwater naar de WW kant dicht te draaien. De druk ging nog steeds omhoog. Niet boven de 4 bar, maar wel boven de 3,5.......

Ik ga nu de printplaat wisselen bij een ander die ook deze ketel heeft...
 

Ronald41

  • #25
Heb je de druksensor intussen al vervangen?
Lijkt me goedkoper om te proberen dan een andere print..
 

Fasygo

  • #26
....nog niet, maar ik ben er nu wel uit. De druksensor in die andere ketel waar ik vanmiddag was heeft het probleem niet dat als je op de sensor drukt dat de druk in het display ook omhoog gaat en als je er aan trekt dat de druk verlaaagt. Dus, de druksensor in mijn ketel is defect. Printplaat niet.

Tijdelijk los ik het nu op door de WW voorziening uit te zetten, en morgen een nieuwe druksensor ophalen, ergens......dichtsbijzijnde wou Doetinchem zijn, lijkt het. Iemand een ander adres dichterbij Amersfoort???
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #27
Ja, druksensor is verrot, mag geen invloed hebben als
je aan de stekker zit, dus kleine printje in de sensor
gaat het begeven.

En ja, ga naar de Atag site, zoek dan je dichts bijzijnde
dealer op, zitten er iets van 2 á 3 in/om Amersfoort
en daar mag je enigszins van verwachten dat ze die
hebben liggen
En anders Putten / Ermelo of Nunspeet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu