Alternatief voor plafondunit afzuigkap

Wolterluijten

  • #1
Hallo,

Huis gekocht (jaren 70) waarvan we over een paar weken de sleutel krijgen. Een nieuwe keuken gaat erin komen waarbij we een eiland maken. Op dat eiland zit ook de gaskookplaat.

We vinden grote afzuigkappen onpraktisch en niet mooi; ze hangen in de weg waardoor het kleine beetje ruimte dat we hebben, wordt gevuld met zo'n afzuigkap. Daarom willen we een plafondunit / inbouwunit gebruiken en die in een koof maken.

Echter; ik sla helemaal achterover van de prijzen van de plafondunits. Vanaf 1000 euro ben je zo kwijt. En dat voor een plaatje RVS, 4 lampjes, een filter en een motortje...

Mijn vraag: zijn er andere klussers die bijvoorbeeld een reguliere afzuigkap hebben gekocht en die (aangepast) hebben ingebouwd? Het plafond is 2,60 hoog, maar ik ben niet van plan om een koof van 50/60cm hoogte te maken; ik zit eerder aan 30/35 te denken.

Concrete ideeën, praktijkervaring, maar ook mogelijke suggesties zijn welkom. ;)

Alvast bedankt.
 

Helpmnkoelkastisstuk

  • #2
Ik was ook naar zoiets aan het kijken. Echter, die plafondunits zitten in het topsegment; logisch dat ze daar een hoge prijs voor kunnen vragen. Daarbij, zo simpel zijn ze nou ook weer niet volgens mij: vaak zijn ze te combineren met externe motor of is deze extern te plaatsen, ze zijn mooi afgewerkt, hebben randafzuiging, ze zijn vrij krachtig, omdat ze groot zijn en hoog hangen en er zit vaak een afstandsbediening bij.

Ik denk dat je vooral de capaciteit wel nodig hebt als het ding zo hoog hangt. Je zou ook voor een inbouw- of onderbouwwasemkap kunnen gaan in plaats van een plafondunit. Die zijn kleiner maar wat goedkoper.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu