Agpo Férroli Xignal Nev 1324 T - Wel/geen warm water.

Ilbrink

  • #1
Hallo allemaal,

Sinds vandaag heb ik problemen met m’n ketel.
Zodra ik de warm water kraan los draai heb ik slechts enkele minuten warm water, daarna wordt het koud; laat ik het langer stromen wordt het naar enkele minuten weer warm.
CV doet het ook gewoon en druk is 2,5 bar.

De ketel doet wel het een en ander, de brander slaat her en der ook aan; het enige wat me wel opvalt, is dat het ledje van warmte vraag niet meer brand (als je goed kijkt alleen een beetje zwakjes te gloeien, ten opzichte van een willekeurig ledje die dan uit is althans).

Wie kan mij zeggen waar/wat ik naar moet kijken/schoonmaken/vervangen?

Bij voorbaad dank!
Mvg, Jan Ilbrink
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Het kan modelafhankelijk een tap schakelaar of sensor zijn die je hebt,

de schakelaar kan je eenoudig even doorverbinden om te testen,,
let wel om te testen en alleen met geopende kraan.

maar controleer eerst of er wel voldoende waterdoorstroming is [min2,5 ltr/min] anders is er gewoonweg te weinig flow om de ketel aan te sturen.

is dit het probleem niet kan het ook uw tap ntc zijn, deze zit op de uitgaande ww leiding linksonderin het toestel, het stekkertje kan u als test even op de cv ntc prikken[ernaast] [indien koud] om te kijken of de ketel dan wel redelijk blijft branden,
ook dit weer met geopende ww kraan uitvoeren.

indien de flow te weinig is kan u even aan de uitgaande ww leiding onderaan [wel de bodemplaat even losschroeven] de dop losschroeven [met twee steeksleutels] en het filter eruit nemen en schoonmaken, deze kan sterk vervuild zijn en de doorstroming belemmeren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu