Agpo econforte CV-systeem warm na douchegebruik

Muffin

  • #1
Na het gebruik van warm water voor bijvoorbeeld douchen, zijn ook enkele verwarmingselementen warm geworden. Dit kan volgens mij niet de bedoeling zijn. De ketel is een Agpo Econforte uit 1998 (?). Ik heb het vermoeden dat er ergens storing in een klep zit. De handleiding is ook niet toereikend voor dit euvel.
Iemand een idee of het inderdaad een klep is en of deze dan ook makkelijk te vervangen of schoon te maken is??

gaarne reactie

Martijn
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat is de driewegklep die doorlaat.

Laten vervangen is een optie, type3 wegklep v8044c1099b 3235100.


 

W en d

  • #3
Als het een ecomforte hmc 23 of 32 betreft zul je bovenstaande klep van utrecht niet vinden,maar zit het probleem in de terugslagklepjes die in het pomphuis van de duo pomp zitten.
dit is niet echt een job die je zelf makkelijk uit kan voeren
 

Muffin

  • #4
Het is een econforte HMC 23. Heb inmiddels ook het serviceboek gevonden via internet, daar stond het euvel ook in vermeld. Met als 2 mogelijke oorzaken: terugslagklep niet goed of verwisseling electrische aansluiting. Dat laatste geloof ik niet dat hier het geval is.

Is het inderdaad moeilijk om die terugslagklepjes te reinigen of te vervangen en waarin zit het dan die moeilijkheid of waar moet je op letten?

groet
Martijn
 

W en d

  • #5
De terugslagklepjes zitten in het pomphuis gemonteerd,schoonmaken is meestal geen optie.volgens mij kosten ze niet echt veel.
ja als je handig bent kun je het zelf doen,maar dat is met alles zo.
let er wel op dat je heel erg goed af moet tappen,en hou dan nog de dweil en de emmer in de buurt,en zorg er voor dat de elektronika niet nat wordt
 

Muffin

  • #6
Het gaat helemaal goed komen. :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu