Afvoergeur in badkamer

Josken68

  • #1
Graag wil ik een ontluchting polaatsten op de bestaande afvoerleiding, mijn vraag is echter : moet deze ontluchting op de hoogst mogelijke leiding geplaatst worden of kan het ook op een andere plaats, zo ongeveer een halve meter lager ?
wie geeft mij wat raad, dank bij voorbaat.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat hangt er van af hoe de leidingen lopen, een foto of tekening doet wonderen.
 

Josken68

  • #3
één meter onder de lavaboaansluiting kan ik zowel op de horizontale als op de vertikale leiding een aansluiting maken voor een verluchtingsbuis op aan te sluiten, wat is het best ?
 

Josken68

  • #4
De lavabo en het bad staan op de verdieping, meestal bij geurhinder is het de sifon van de lavabo die reuk doorgeeft, dus waarschijnlijk leeg gezogen, op de benenden verdieping loopt ongeveer één meter horizontale afvoerbuis van 40 bloot, zou een aansluiting met buis naar het dak van hieruit zijn werking waarmaken, of moet de verluchting op het hoogste punt van de afvoerbuis gemaakt worden, wat in mijn geval niet kan.
vr.gr. josken
 

Rioolman

  • #5
Als ik het goed begrijp is het bad en lavabo op de 1e verdieping en wil je op de begane grond een ontluchting plaatsen??


Dit werkt niet, een ontluchting plaats je vóór de laatste syphon met de zelfde diameter als de ontluchten leiding.

Dus zeg maar leiding 50 mm dan plaats je een ontluchting tussen bad en lavabo van 50 mm.
 

Fiesiekus

  • #6
Josken68 schreef:
De lavabo en het bad staan op de verdieping, meestal bij geurhinder is het de sifon van de lavabo die reuk doorgeeft, dus waarschijnlijk leeg gezogen,
Dit is een beluchtingsprobleem. Een ontluchting helpt daar overigens ook tegen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu