Afvoer inbouw closet

JPDHZ

  • #1
Dag allen,
De handschoen opgepakt om het kleinste kamertje van het huis aan te pakken. Jaren 30 woning met een hangende stortbak en lekkende toiletpot. Alles eruit gehaald en begonnen aan 'renovatie'.De oude afvoer wordt afgedekt met een harde PVC deksel en de vloer wordt verder vlak gemaakt met egaliseer. Mogelijk gebruik ik de oude afvoer nog als afvoer voor een fonteintje, maar dit is van latere zorg.
Idee is om een dunne versie Geberit in te bouwen met afvoer richting verticale afvoerbuis die vanaf de 1e verdieping komt. Ik heb hiervoor een Y-stuk zo laag mogelijk in de verticale afvoer gezet waardoor je volgens mij voldoende afschot en vrije val hebt. Daaraan een flexibel buisdeel wat teruggebracht moet worden naar de kortste ingedrukte lengte. Zie foto's hieronder. Ik loop echter het risico dat de pot nu te hoog komt te hangen.
Graag wat advies hoe dit zo goed mogelijk aan te vliegen.

Zeer veel dank!
IMG_0305.jpg
IMG_0306.jpg
Picture1.jpg
278730.jpg
Capture.JPG
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
dit is verkeerd aangesloten je wc heeft straks problemen met het weg spoelen.
de aansluiting op de stand leiding moet in 90 graden zijn ivm met het lucht dat weg moet .
Zie tekening 4.
aansluiting standleiding.JPG
 
  • Like
Waarderingen: JPDHZ

Dimkal

  • #3
Je kunt net zo goed een standaard diepte frame plaatsen want je gaat met je afvoer achter de poten langs en dit levert dan geen ruimte winst op met een dun exemplaar tov een standaard. Reken poten 5cm en de afvoerpijp minimaal 9cm. Daarnaast is een standaard model makkelijker bereikbaar voor service en scheelt ook een paar €€ in aanschaf.
 
  • Like
Waarderingen: JPDHZ

JPDHZ

  • #4
Beste Henk en Dimkal,
Veel dank!
Ik kan dus beter de schuimof en het 'Y' stuk eruit halen en een T-stuk plaatsen met bij voorkeur dezelfde diameter als de standbuis (110mm).
De dunne Geberit heb ik reeds in mijn bezit dus die ga ik toch gebruiken, maar ik begrijp je punt dat het minimaal is als de afvoer erachter moet lopen. Het is een klein hok dus elke cm is winst ;-)
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
  • Like
Waarderingen: JPDHZ

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu