Aeg wasmachine 74744 update pompt niet meer.

Arjan L

  • #1
Ik zit hier met een heel vreemd probleem.

De machine maakte al een hele tijd lawaai tijdens het verpompen. Vandaag het front eraf gedraaid en beide pompen geinspecteerd. De afvoerpomp was nog redelijk, maar de circulatiepomp had wel flink speling. Daarom de afvoerpomp gereinigd en de circulatiepomp vervangen.

Hele handel weer gemonteerd en wat blijkt. De afvoerpomp werkt niet meer. Dat wel zeggen, de pomp zelf wel als ik er rechtstreeks 220v op zet, maar de machine stuurt de pomp niet meer aan, met een e20 code als gevolg.

Iemand een idee wat ik verkeerd heb gedaan?
 

Arjan L

  • #2
Het pnc nummer van deze machine is 91400244000
 

Arjan L

  • #3
De hele avond verder gezocht maar niets gevonden.

De pomp werkt wel via de vlotterschakeling onderin de bodemplaat. Als ik het piepschuim optil springt de pomp aan.

Ben in eerste instantie niet in de buurt van de stuurprint geweest, maar heb naar aanleiding van dit probleem de relais op de PBA doorgemeten en die zijn in orde.

Enig idee hoe ik aan electrische schema's zou kunnen komen?

Alvast bedankt,

Arjan
 

Arjan L

  • #4
Langzaam werk ik mij een weg naar de oplossing. Ik heb een geplofte component op de printplaat gevonden, welke verdacht dicht in de buurt de connector naar de pomp zit. Het opschift is Z9S Y338 en via google ben ik te weten gekomen dat dit een triac welk o.a. in motorsturingen wordt toegepast... :denk:

Kost ca 0,50 euro :D en is vrij makkelijk op de print te solderen. Nu maar hopen dat de overige componenten wel in orde zijn
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu