Aeg vaatwasser droogt niet

Sas-jan

  • #1
Hoi, nadat ik veel gelezen heb hier, toch een vraag. Mijn vaatwasser is 3 en een half jaar oud, het is een aeg favorit 50010 VI inbouw. Sinds een paar dagen droogt hij niet meer (goed). Ook werd het water minder warm ( dat leek in ieder geval) . Vanmorgen alles van binnen schoon gemaakt, onderin lagen toch wat etensresten, mandje/filter zijn altijd schoon.Ook kwam er rechts onderin een propje draad ofiets uit (pomp ingang?) De schoonmaak gedaan met soda zoals in het forum beschreven. Nu wordt het water weer warmer maar hij droogt nog steeds niet. Programma op 50 en 70 gr. Verder werkt alles naar behoren, begint met afpompen, daarna spoelen koud water, afpompen, vullen , opwarmen, wassen afpompen
Ik lees hier en daar over het labyrint ? Waar zit dat bij deze AEG , en is dat mogelijk de oorzaak of denken de vakmensen aan nog iets anders ??
Ik ben een best wel handig dame maar ik moet wel weten waar ik moet beginnen.......alvast dank als jullie willen reageren.......
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Kan slecht contact zijn op op besturingsmodule van verwarmingsrelais of slecht relais zelf.
Ieder geval niets met labyrint te maken.
 

Sas-jan

  • #3
Dank je voor je snelle reactie, en is dat voor een (handige) leek te zien ? en evt te repareren ?
 

Sas-jan

  • #4
EN waar zit die printplaat, in de deur, achter de plint ???
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
In de deur , paneel moet eraf.
 

Sas-jan

  • #6
Dus ff voor de goede orde, ik schroef een tiental schroeven aan de binnenkant van de deur los, dan licht ik die metalen klep/deur , en dan zie ik een print plaat ?? Ik neem aan aan de bovenkant bij het bedieningspaneel. Zijn er nog andere dingen waarvan je zegt, let op, of dat moet je echt niet doen ?
 

Sas-jan

  • #8
Dankjewel, ga het denk ik maar proberen. Vandaag 3 x een heet programma gedraaid, vanmorgen 50 graden, leek het beter te worden, werd heter. Vanmiddag 70 graden, werd ook wel warm/heet ( niet heet genoeg volgens mij). Vanavond weer 50 graden met vaat, bleef koud.
Ik weet dat je er veel verstand van hebt, ik hoop dat je goed zit....ik laat het nog weten,(ps woon je niet om de hoek, hihi)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu