AEG-vaatwasser wordt niet warm en droogt niet

RobinvdB

  • #1
Onlangs een 2e hands vaatwasser gekocht, nadat ik de vorige aankoop reeds bij de schroot heb moeten brengen (ondanks de goed tips op dit forum). Nu weer een probleem met de volgende vaatwasser, wat zeer frustrerend is!

Het gaat om het volgende:
Vaatwasser AEG optima AA Favorit
Type: 911091-17
PNC: 911915122
SN: 53610370

Na 6 à 7 goede beurten, bleek de vaatwasser vandaag ineens niet meer warm te worden en droogt hij ook niet goed. Alles is koud en nat als het programma gedraaid heeft. Op 65 graden draait de vaatwasser wel het programma af zoals bedoeld.

Wat kan dit zijn? Kan iemand mij helpen?

Bij voorbaat dank voor reacties, Robin.
 

RobinvdB

  • #2
Door op internet verder te zoeken de printplaat bekeken om te kijken of er wat doorgebrand was. Dit bleek niet het geval.

Zojuist de machine weer aangezet. Tijdens het draaien de machine geopend. Er komt koud water door de sproeiers. Er lijkt genoeg water in de machine gebruikt te worden.

Zijn er nog andere suggesties, buiten de printplaat om?

Robin.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Verwarmings element defect ?
 

RobinvdB

  • #4
Zojuist tijdens het draaien was het water wel weer warm! Weet niet of hij het goed blijft doen. Als dit vaker gebeurt, waar kan het aan liggen dat hij instabiel is?

Groeten, Robin.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Misschien een slecht werkend relais of slechte soldering op de printplaat, de print kunt u visueel controleren op slechte solderingen.
 

RobinvdB

  • #6
Tijdens de hiervoor door mij beschreven afwasbeurt gaf de machine een foutcode: programma-einde knop knipperde 1 keer. Het boekje van de vaatwasser had ik nog en het probleem zou in de watertoevoer zitten.

Op basis hiervan de watertoevoerslang recht gelegd en de vaat van gisteravond werd weer goed schoon! Het lijkt er op dat het aan de watertoevoer lag. Hopelijk blijft de machine het goed doen.

Groeten, Robin.
 

RobinvdB

  • #7
Ook een 2e wasbeurt werd mooi schoon. Probleem opgelost!

Groeten, Robin.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu