AEG LAVATHERM 57800 behuizing elektronica

Wfvn

  • #1
Enige tijd geleden heb ik mij hier geregistreerd in verband met een haperende wasdroger. Met behulp van het forum heb ik de oorzaak weten te achterhalen en ook weten te verhelpen (waarvoor dank!)

Mijn Lavatherm 57800 gaf E62. Oorzaak lag in gebroken soldeereilandjes van de print. Na deze netjes te hebben vastgesoldeerd, werkte het apparaat weer goed.
Helaas wilde de behuizing rond de printplaat niet goed meer open. De lipjes die de behuizing dicht moesten houden, braken allemaal af. De weekmakers uit de kunststof behuizing waren zo'n beetje allemaal vervlogen.

Afgelopen week gaf het apparaat dezelfde kuren. Ik heb destijds alleen de gebroken eilandjes gesoldeerd. Nu waren ook de andere eilandjes gebroken. Nu heb ik ze allemaal gesoldeerd.

Maar bij het terugplaatsen van de print ging het niet goed. De behuizing van de printplaat heeft scheuren, barsten, de busjes waar de schroeven in moeten om hem weer te monteren zijn afgebroken. Kortom: behuizing moet vervangen worden.

Maar dan..... waar haal ik zo'n behuizing? Handyman, Onderdelenhuis, leuk en aardig maar dan moet ik met print bestellen. Grapje van meer dan 200 euro. Dat gaan we met een toestel van 9 jaar oud niet meer doen, zeker omdat ik dan 1/3 van de nieuwprijs moet betalen.

Toch hoop ik nog ergens aan zo'n behuizing te kunnen komen voor een fatsoenlijke prijs. De elektronica hoef ik dus niet, alleen de behuizing heb ik zat aan.

Waar kan ik die krijgen? Heeft iemand enig idee?
 

Wfvn

  • #2
Wfvn schreef:
Mijn Lavatherm 57800
Ik zie nu net dat ik de regels niet helemaal netjes opgevolgd heb. Aanpassen van het bericht kan niet meer. Dus dan maar een aanvulling.
Gegevens van de machine:

PNC: 91601201300
Lavatherm 57800
Het onderdeel op de tekening met onderdelen heeft nummer 587. Maar daarvan ben ik dus alleen op zoek naar de behuizing, niet de elektronica die erin zit. Het geheel is als module te koop maar dat wil ik niet.

Een 'sloop'-exemplaar waarvan de elektronica is afgeschreven maar de behuizing nog goed is zou voor mij al een oplossing zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu