AEG lavatherm 55400 piept 6x led van einde gaat branden

Peerof

  • #1
Ik heb een AEG T55400 condensdroger PNC 916 012010 00 serienr s-no 44277330 het gebeurd niet altijd, regelmatig doet het programma het wel normaal.
Vaak gaat halverwege het programma ongeacht welke, een ledje branden bij "einde" en hij geeft dan 6 pieptonen en wordt daarna niet meer warm (in begin wel) en droog.
Alles is gereinigd nl verwarmingselement met knopen, sensoren, schachten trommel binnen en buiten alles. Wat betekend de foutmelding van 6 piepjes met einde.
Volgens de winkelier kan het de thermische voeler zijn of het verwarmings element met de twee thermostaten of de electronica bovenin. Het apparaat is pas bijna 4 jaar uit. :cry: :?:
 

Henny

  • #2
Heeft de machine geen display waarin de foutcode getoond wordt?

De foutcode's E61, E62 en E63 geven inderdaad aan dat er een storing in het verwarmingscircuit is.

Om deze te specificeren is een van de code's wenselijk.
 

Peerof

  • #3
Helaas deze machine heeft alleen maar knoppen en geen display. Afgelopen week heeft hij het weer een aantal keren goed gedroogd.

Afgelopen weekend was het na enkele minuten weer piepen en niet meer verwarmen. Ik denk zelf dat het de thermische voeler is en heb deze bij AEG besteld. Als deze vervangen is ga ik testen. Daarna laat ik het weten
 

Peerof

  • #4
Ik heb de warmte-sensor (een klein staafje) vervangen en de machine inclusief kabels en stekkertjes gereinigd. Ook dit is niet voldoende gebleken.

Nu valt het mij op dat als de droger zijn was wel normaal heeft gedraaid de eerst volgende keer kort erop weer kuren heeft en niet meer droogt. Alsof er een thermische beveiliging in werking treedt.

Ja, nu maar verder zoeken of weet iemand iets
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu