AEG Lavatherm 37320 W stopt na korte tijd

Remcozelf

  • #1
Hallo,

Vorige week bleef de droger maar aan. Wasgoed bovenop was droog, onderin nog net zo nat. En er zaten zelfs schroeigaten in het wasgoed. Mijn idee was dat de trommel niet meer draaide. Na het openschroeven bleek dat de v-snaar van de rol afgelopen was. Hierop heb ik een nieuwe snaar gekocht en gemonteerd. Tevens heb ik gelijk alle stof- en pluisresten met de stofzuiger verwijderd.

Momenteel is het zo dat de trommel wel draait maar dit maar doet voor een paar minuten op een aantal programma's. (strijkdroog bijvoorbeeld). Na een minuut of 2 gaat het lampje einde branden en gebeurt er (vanzelfsprekend) niets meer. Na het openen van de deur is de trommel gloeiend heet en lijkt het of er een brandlucht uit de trommel komt. De stap afkoelen lijkt wel overgeslagen.

Indien ik de tijd 20 of 40 minuten selecteer blijft de droger wel langer aan. Ik heb vanwege de brandlucht en de hete trommel dit programma overigens niet 20 minuten laten draaien.

Zou dit te maken kunnen hebben met het langdurige warme lucht blazen zonder dat de trommel draaide.
Of zou ik met het in elkaar schroeven toch iets verkeerd gedaan kunnen hebben


oh ja, het pnc nr is 916 011 115 00
en het serienummer is 20549145

Overigens lijkt dit aardig overeen te komen met deze post, echter zie ik hier niet dat deze ook stopt met drogen vanwege oververhitting (en dat is bij mij wel het geval denk ik) AEG Lavatherm wasdroger aandrijfriem vervangen


Alvast bedankt voor de hulp!
 

REGT

  • #2
Zonder wasgoed in de trommel stopt de machine binnen een paar minuten. Behalve op de tijdprogramma's. Dit is normaal. Dus testen met wasgoed erin.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu